De Reis door Jouw Zelf in Bewust Worden en het Her-Ontdekken en Her-Inneren wie Jij Bent in Essentie
Home » Overzicht Blogs » Aarden en beschermen

Aarden en beschermen

 

Hoe kun je je afschermen tegen alles wat er is en er niet hoort te zijn.

 

Ten eerste telkens weer meer aarden.

Aarden is niet alleen met je blote voeten op de natuurlijk grond lopen, maar aarden is ook steeds zuiverder en groener gaan eten. Dat betekent geen vlees eten, want dat staat stijf van oa hormonentroep, evenals melkproducten, wat vreemd gedrag geeft in jezelf. Mocht je er nog niet zonder kunnen, koop dan nog zoveel mogelijk biologisch vlees en melkproducten. Het betekent ook geen geraffineerde en onnatuurlijke suikers innemen, wat ook reactie geeft op je immuunsysteem. Alles wat geraffineerd is trouwens onnatuurlijk. Verder is het meeste groente en fruit bespoten met allerlei middeltjes waar je ook niet vrolijk van wordt, dus kijk goed welke keuzes je maakt. Daarnaast lijken sommige andere producten ook puur, maar als je beter kijkt, is het dat weer totaal niet. Eigenlijk is niets wat in een verpakking zit natuurlijk als je het goed beschouwd, maar sommige dingen moet je nog wel en dus hierin ook afbouwen waar mogelijk.

 

Als het even kan, neem dan zoveel mogelijk biologisch voedsel. Aangezien dat ook weer een dure business is geworden, probeer dan zelf in je eigen tuin wat te gaan verbouwen, of zoek een tuin waar je dat kunt als je die zelf niet hebt. Gezamenlijk met anderen een buurttuin kan ook een mooie optie zijn voor bepaalde dingen, maar zoals ik al vaker aangeef, dan heb je niet de kans om te kijken wat er vanzelf in je tuin verschijnt wat voor jou belangrijk is. En dan heb ik het weer over de onkruiden, oftewel de oerkruiden. Ben je behoorlijk geaard, dan kun je wel aanvoelen wat je nodig hebt en het ook ergens anders vandaan halen. Kruiden drogen voor thee, om op te eten in de winter is niet moeilijk en bepaalde groenten zijn of makkelijk te bewaren of het hele jaar door te oogsten. Denk aan bv zgn vergeten groenten, zoals aardperen, zoete aardappels, eeuwig moes, palmkool, kale, pompoen, pastinaak, peulvruchten enz. Oersterk allemaal, bevatten goede voedingsstoffen en over het algemeen makkelijk te zaaien en te oogsten. Als je gaat zaaien let er dan ook heel goed op dat je werkelijk biologische zaden gebruikt, want de rest is ook weer gemanipuleerd en zal weer niet zorgen voor een goede voeding. Zelf kun je ook heel makkelijk zaden drogen en bewaren.

 

Onkruiden, oerkruiden, zijn niet voor niks die planten die altijd weer komen. Ze zijn oersterk! En ze zitten vol met die voedingsstoffen die je eigenlijk het meest nodig hebt. Het kan feitelijk niet op tegen de groentes die je nog moet kopen. Helaas kan je dit vaak niet in één keer toepassen, want je gestel is zo gewend aan al het gif, dat je dit niet direct kunt verwerken. Geef jezelf de tijd om te wennen en begin met de simpele dingen die er staan. En gebruik never nooit niet gifstoffen, ook geen muizengif, slakkengif of al die andere chemische dingen die niets oplossen, want hoe meer je de natuur daarin wilt beheersen, hoe eerder je zelf weer vergiftigd wordt en alles om je heen.

 

Hoe beter je het pure groen eet, hoe beter je lijf wordt, hoe helderder je geest. Hierdoor ga je ook meer bevatten hoe de wereld in elkaar zit. Dan blijk je geen medicijnen meer nodig te hebben op den duur, want alles wat chemisch is, is niet natuurlijk en dus niet toepasbaar voor je lichaam, want je word er alleen maar zieker van. Je lichaam moet veel harder werken om alles weer een plek te geven en vooral om dat uit te stoten wat niet past.

 

Het gebruik van shampoos, deo's, parfums, make-up, haarverf en andere zgn schoonheidsprodukten zijn er ook alleen maar voor om die industrieën gaande te houden, de aarde te vernietigen en jou zelf. Om je geest vooral ook niet helder te maken. Dus ook tandpasta's en alle andere zooi die je klauwen met geld kosten en alleen maar ellende opleveren. Wasmiddelen horen ook in dit rijtje thuis. Er zijn heel veel simpele methodes om jezelf te beschermen en daarmee zorg te dragen voor de aarde en daardoor ook weer om je te aarden en om je te beschermen van negatieve invloeden van buitenaf. Kijk ook naar produkten die je wilt gebruiken als je menstrueert/vruchtbaar bent. Veel is zo chemisch als ik weet niet en kan heel veel problemen opleveren, meer dan je lief is. 

 

Aangezien wij geprogrammeerd zijn door reclames, zgn wetenschappers, zgn zorgenden en zoveel meer is het best moeilijk om alles te doorbreken, maar in het belang voor jezelf, je omgeving, je levensbestaan is het de moeite waard om dit te gaan doorbreken. Geloof dan ook vooral de media niet, want het is allemaal propaganda om je van de natuur af te houden en je te manipuleren. Lijkt misschien niet zo, maar als je uiteindelijk verder gaat kijken en het begint te doorzien, dan begrijp je dat en hoe bewuster je wordt hoe meer je ziet. Er zijn alternatieve media die wel voor de waarheid gaan en die is dan behoorlijk schokkend in het begin, want je gelooft bijna niet dat het gebeurd, maar dat is dus ook bewust worden en wakker worden, zoals men dat noemt.

 

Het dragen van hoge hakken, spijkerbroeken, schoenen met dikke zolen, synthetische kleding, beha's, stropdassen, strakke kleding, dragen niet bij aan het aarden, het haalt je er van af. Een zonnebril dragen is iets waardoor je niet goed genoeg licht krijgt evenals de onzin van het zgn zonneproduct om je huis te beschermen tegen de zon. De zon is er om ons van leven te voorzien en zonlicht is heel goed voor je. Verbranden moet je gewoon vermijden en op tijd de schaduw opzoeken, maar zonneproducten dragen juist bij tot verbranden en tot gif opnemen via je huid met alle gevolgen van dien. Even als de producten die ik hierboven beschrijf, niet ok, ook al doen ze ons andere dingen geloven.

Zoveel mogelijk natuurlijke kleding is dus ook van harte aan te bevelen en steeds denken aan wat niet oer is, helpt daarin ook gewoon.

 

Je moet met jezelf echt heel goed kijken wat je wel en niet doet. Ook een vorm van bewustwording die je misschien in verwarring brengt, maar informeer jezelf hierover. Ga op zoek naar informatie. De kledingindustrie is er ook niet echt in ons belang, net zoals de cosmetica industrie en al die andere industrieën. Zodra grote bedrijven produceren en dingen in bulk worden geproduceerd kan je er wel van uitgaan dat het slecht is voor de mens, voor alles wat leeft.

 

Eigenlijk is alles wat tot als product gebombardeerd wordt niet iets wat je zou moeten willen. En alles wat snel moet is ook niet goed, niet duurzaam, niet gezond. Dat zijn wat aanreikingen, waarmee je zelf steeds weer moet stoeien en puzzelen.

 

Ben je met deze processen bezig, dan kom je nog meer tegen dan je lief is, maar dat is er eentje van er door heen gaan en je maatregelen nemen. Telkens weer.

 

Intussen kun je ook op zoek gaan naar dingen die je beschermen tegen bv straling en andere negatieve invloeden. Daar kun je kristallen (edelstenen) voor gebruiken, maar nog beter is om met organite te werken waar edelstenen in zijn verwerkt (kijk bijvoorbeeld eens op de site van Jacqueline Smit (healthspirit.info). Een simpele steen die goed is om bv bij de computer te leggen is een zwarte toermalijn, tegen de straling. Ga eens kijken bij info over edelstenen en wat ze voor je kunnen doen. Soms zijn alleen beelden al genoeg om de energie tot je te nemen, maar misschien moet je daar iets verder voor zijn. Zoek stenen altijd voor jezelf uit, tenzij je ver gevorderd in deze vorm van met energie werken, net zoals met alles.

 

Draag iets van edelstenen, liefst in combi met organite, op je lichaam, neem het mee, zorg in je huis voor een goede energie hiermee. In het begin kan je er duizelig van worden, maar dat betekent in dit geval dat je hoger in frequentie stijgt. Hoger in trilling dus. Daarmee activeer weer je DNA, je blauwdruk en het zal allemaal meewerken aan de heling in jouw lichaam. Je intuïtie zal zich meer ontwikkelen en daardoor kom je steeds meer dingen tegen op je pad die goed zijn voor jou en voor de aarde. Je komt andere genezingsmethoden tegen, de werkelijk natuurlijke en ook is helaas is daar soms weer de big booming business bezig, dus hou dat in de gaten. Ook zijn vele voedingssupplementen zo slecht dat je er weer eerder ziek van wordt dan dat je er iets aan hebt. Echt zuiver om in te nemen en ondersteunend kunnen homeopathische producten zijn en supplementen die met de nodige zorg en liefde voor de mensheid zijn gemaakt.

 

Maar bij genoeg natuur is dit uiteindelijk ook niet nodig, want dan werkt die natuur homeopathisch. Tot die tijd kan het wel raadzaam zijn om die ondersteuning te nemen. Zoals je ook best wel een goede arts, die meer bewust is, kunt raadplegen wat het beste is om te doen. Natuurartsen zijn er ook inmiddels meer. Net zoals zoveel alternatieve behandelingen heel veel goeds kunnen doen. Wel steeds weer bekijken wie wat doet en wat de kosten zijn, want sommigen kunnen er wat van en verkopen soms ook gewoon gebakken lucht. En het heeft niet eens te maken met wel of niet geregistreerd staan, want ik ken vele behandelaars die erg bewust zijn en en die vragen niet zoveel geld, omdat ze zich ook bewust zijn van de belangrijkheid van de gezondheid van de mens.

 

Bescherming opbouwen en je trilling omhoog brengen is nog het meest makkelijk als je veel in de natuur bent. Helaas wordt de natuur ook geplunderd, maar alles wat je mee kunt krijgen daarvan is meegenomen. Ga dan niet als een dolle fietsen in die natuur, maar als het even kan ga je rustig wandelen en kijk je wat er om je heen staat, voel je wat het met je doet. Je kunt er eerst heel moe van worden, maar later merk je dat je er energie van krijgt. Tevens is het zinvol om waar je kunt bomen te planten, van fruit tot notenbomen als 'gewone' bomen, zoveel mogelijk planten en bloemen neer te zetten, wel of niet eetbaar. Bessen, frambozen, wilde aardbeien, bramen, paddestoelen erbij en je bent een heel eind. Alles is nodig om de natuur en dus je eigen natuur weer in balans te brengen. En laat onkruid in de tuin staan zou ik zeggen, dat scheelt weer in harken en schoffelen, waarmee je het bodemleven aantast en het is net die extra voeding die je weer ergens in kunt verwerken als voedsel. Liefst alles rauw trouwens, zie ook bij het onderdeel voeding op deze site. Zorg ook voor een deel voor de dieren in je tuin, zoals bijen, wespen en andere insecten, vogels, kikker, egels enz. Die zijn allemaal nodig om jou te geven wat je nodig hebt, dus zorg ook voor hen, door die tuin te creëren die de balans hierin brengt.

 

Het bodemleven in een tuin is heel erg belangrijk voor de sterkte van planten en telkens als je grond omwoelt vernietig je daar weer wat in. Probeer het te vermijden en maak je bodem beter door gebruik te maken van een goed verteerde composthoop, van bladeren die toch al vallen in de herfst, want daarmee voed je die bodem.

Weet je niet of durf je niet onkruid te gebruiken, verdiep je er dan goed in, ook hier is weer veel info over te vinden op het internet en er zijn goede boeken. Evenals over hoe een goede grond bereikt kan worden (bv het boek het Bodemvoedselweb). Kijk ook eens naar wat permacultuur voor je kan betekenen.

 

Weet ook dat de natuur heel veel negatieve dingen kan filteren, dat het voor schoon water zorgt en voor een schone lucht. Bomen hebben hier een hele belangrijke rol in, zowel om een positieve energie te brengen, als dat zuiveren en ook heel simpel om wateroverlast tegen te gaan. Om schaduw te geven als de zon te heet is, om straling tegen te gaan en jouzelf te helpen ontstralen en te ontgiften. Ga je tuin zoveel mogelijk ont-straten en zet eens wat boompje neer en maak de wereld weer groen in je directe omgeving. En als je in het bos bent kan je ook eens gaan liggen op de bosgrond en voelen wat het voor je lichaam doet. Het kan ook in die zin erg genezend zijn.

 

Laat je ook niet ontmoedigen door alles, want dat heeft geen zin en brengt je geen stap verder. Ook al moet je soms ook de tijd nemen om even een adempauze te nemen, het kan zijn dat je anders door de bomen het bos ook niet meer ziet. Telkens alles integreren in lijf en leden en de geest kan soms veel verder zijn dan het lichaam. Dan dus weer even rustig aan.

 

En bedenk telkens ook weer wat belangrijker is. Je werkelijke gezondheid of dat wat we in deze maatschappij voorgeschoteld wordt door lieden die het heel anders zien en proberen te bewerkstelligen dat er niets meer gezond is, maar dat we in een robotwereld komen te zitten, waar leven geen mogelijkheid meer is, behalve voor die lieden zelf.

 

Denk aan de toekomst van je eventuele kinderen, van je eventuele achterkleinkinderen, van je familie, van je vrienden, alles en iedereen die je liefhebt, van deze mooie planeet. Hoewel deze planeet er wel doorheen zal komen, die heeft ons in principe echt niet nodig. Je kunt soms ook denken, laat de boel maar instorten dan, dan zijn we er klaar mee, maar dan is er altijd weer een stemmetje dat gaat knagen in jezelf, waardoor je toch weer verder gaat.

 

Angst, woede en teleurstelling, evenals een diep verdriet kunnen ook een deel zijn van dit proces. Laat maar komen, dat schoont op. En gebruik dat om dingen anders te doen. Daar gaat het om. Je kunt gaan zien hoe dingen in elkaar zitten en je daar heel ellendig onder voelen, maar het gaat om de omkering in jezelf en alles wat je daar in doet. Soms krijg je ook behoorlijk de deksel op je neus omdat anderen jou niet meer snappen, maar dat is dan ook weer iets waar je moet leren mee om te gaan en echt een rotklus.

 

Zelf ken ik dit maar al te goed, want het is en was heel wat ploeterwerk waarbij je jezelf ook tegenkomt in allerlei opzichten, maar het is gewoon de moeite waard. Bovendien zijn er nu meer mensen die hiermee bezig zijn, dan toen ik er mee begon, er is zoveel meer informatie te vinden en het begint eindelijk wat normaler te worden om meer terug te gaan naar de natuur en die natuur van jezelf. Het is geen modeverschijnsel, maar het is iets wat waarheid is. De leugen regeert, maar als je de waarheid gaat zoeken zal je die ook vinden.

 

Het hoort allemaal bij het bewust worden, zelf ontwikkeling, zelf healing, je herinneren wie je bent en wat je eigenlijk allemaal meer kunt als je goed met de natuur en jezelf verenigd bent. Op naar een mooie wereld van werkelijk leven.

 

Succes en zet em op! En vooral, onderzoek alles zelf, kom in je gevoel daarover en vandaar uit ga je weer verder. Ik geef hier alleen maar tips, probeer dingen duidelijk te maken, te laten zien wat er meer is, maar het is je eigen ontdekkingstocht die je moet doen en het wordt je steeds makkelijker gemaakt, want velen sloegen al de brug waar daarvoor niets was. En een troost misschien... ook ik ben nog niet daar waar ik zou willen zijn en ik leer iedere dag bij. Het kan altijd beter en verder. En af en toe moet je ook vooral even terug kijken naar wat je hebt geleerd, wat je hebt gedaan en jezelf een aai over je bol geven en jezelf prijzen voor alle stappen die je wel doet.

 

 

Liefs, Petra