De Reis door Jouw Zelf in Bewust Worden en het Her-Ontdekken en Her-Inneren wie Jij Bent in Essentie
Home » Overzicht Blogs » Contact met overledenen

Contact met overledenen

 

Als je het principe van 'Alles Is Energie' begrijpt en ook vooral kunt voelen, dan kun je voelen dat mensen in jouw energieveld komen.

 

Misschien ken je het wel dat als iemand heel dichtbij jou komt staan, je dit ervaart als onprettig of prettig. Is iemand opdringerig of wil wat van je, dan voelt dat meestal als onprettig. Of, als iemand heel laag in zijn/haar energie zit, dan kan het zijn dat je daardoor ook naar een lager energiepeil wordt getrokken. Andersom bestaat het ook dat als mensen heel hoog in hun energie zitten, ze daarin, tijdelijk, anderen mee kunnen nemen.

 

Dat even terzijde, gezien het onderwerp. Het gaat er om dat je je eigen energie kunt onderscheiden van anderen en weet wat het met je doet.

 

Overleden mensen hebben ook een energieveld. Sommigen voelen donker en zwaar, anderen voelen heel licht en er zit veel tussen in qua energie. Eigenlijk net als met fysiek levende mensen.

 

Soms blijft de energie van een overledene sterk aan de aarde hangen, omdat het bepaalde zaken in het leven niet heeft kunnen afronden. Dat kan komen door een plotseling overlijden bijvoorbeeld.

Sommigen weten zelfs niet eens dat ze overleden zijn.

 

Deze toch wel zware energieën horen dus niet meer aan de aarde verbonden te zijn en kunnen geholpen worden door iemand die met ze kan communiceren. Ook nabestaanden zelf kunnen de niet meer fysieke energie vasthouden en ook dat hoort uiteindelijk niet.

 

Een goed rouwproces voor zowel degene die is overgegaan als de nabestaanden, een goed afscheid bij leven is altijd beter dan dit na de dood van het fysieke lichaam te doen. Soms kan het niet anders en dan is het van belang dit alsnog uit te werken met zowel de overleden als de nabestaanden.

 

Hoe neem je contact op als levende met de overledene?

 

Ten eerste is het zaak om je angst volledig te laten varen en in je rust te gaan zitten. Dan vraag je de energie van de overledene om contact te maken en dan ga je gewoon praten zoals je dat met een levende zou kunnen doen. Laat alle grenzen hierin vervagen en volg je hart. Het lijkt misschien vreemd dat je een gesprek hebt, maar het komt werkelijk over. Denk er aan dat alles energie is en dat je via de energie die er tussen jou en de overleden is kunt communiceren. Onzichtbaar voor onze ogen, hoewel sommigen deze lijnen ook kunnen zien, maar zeker wel voelbaar als je er goed in getraind bent. Er zijn ook mensen die deze overledenen 'gewoon' kunnen zien.

 

Probeer moeilijkheden uit te praten en als dat is gebeurd dan kun je in de vergeving gaan zitten. Dit kan ook andersom. Een overledene kan ook bij jou komen en zich kenbaar maken door vreemde zaken die zich voordoen en waardoor je merkt dat de energie anders is. Dit kan dmv een gevoel, iets horen, zien of ruiken. Vertrouw er gewoon op.

 

Maak contact vanuit je hart en vraag wat er is en wat je kunt doen voor deze energie. Sommigen zullen alleen 'gehoord' willen worden en laten dan het aardse los. Anderen moet je zeer consequent en duidelijk vertellen dat ze hier niet meer horen en met redelijk 'harde hand' die kant op sturen waar ze naar toe moeten.

 

En waar moeten ze dan naar toe?

 

In mijn eigen ervaring met iemand die was overleden en wie ik heel goed kende bij leven en waarvan we van elkaar ook wisten dat er meer was na de dood, kreeg ik het volgende door na zijn overlijden.

 

Hij vertelde mij dat er aan de 'andere kant' verschillende wegen waren die je kon bewandelen en dat je daar uiteindelijk zelf wel zou weten waar je naar toe moest als je je er bewust van bent dat dit bestaat.

 

Hij vertelde over een portaal waar een aantal 'deuren' waren.

 

De eerste deur was er voor diegenen die nog veel te leren hadden en nog niets wisten van een bewustzijn na de dood. Deze energieën werden daar opgevangen om verder te leren.

 

De tweede deur was er voor energieën die graag naar overleden familie/vrienden wilden en werden daar ook opgewacht.

 

De derde deur is er voor energieën die graag nog een leven willen op de aarde en dus nog eens wilden reïncarneren.

 

De vierde deur is er een voor die energieën die levenden op aarde willen leren gidsen. De voor mij overleden persoon die dit vertelde ging hier naar toe en zei dat hij daar een opleiding zou krijgen als opgestegen meester. Dit zou wel een hele tijd duren vertelde hij mij. En dat terwijl ik hem bij leven al een behoorlijk meester van het leven en de dood vond.

 

Hij vertelde overigens ook nog van een vijfde deur en daarvan wist hij niets. Zelf vertelde ik hem dat dat voor mensen was die nooit meer terug zouden komen in hun verbinding met de aarde en alles wat daar is. Zij gaan direct terug naar de Bron, overigens wel nadat ze zelf alle deuren ooit zelf hadden gebruikt en ervaren. Dit had ik zelf al eens 'doorgekregen'. 'Mijn' overleden persoon vond dit prachtig, maar wist dat hij zelf bij de vierde deur moest zijn. Ik weet van mij zelf dat ik de vijfde deur zal nemen, een stoffelijke overgang.

 

Nadat we werkelijk afscheid hadden genomen verdween hij voor mij en ik voel dat er geen contact meer nodig is. Voor hem was het goed en voor mij ook.

 

Zelf heb ik zeer veel ervaringen met overledenen die op diverse manieren contact met mij zochten en zo heel af en toe kom ik het nog wel eens tegen dat ik ergens ben en voel dat er veel aanwezigheid is die er niet hoeft te zijn. Het maakt het levende zwaar en op deze plekken kan het zeer akelig voelen en levende mensen kunnen er behoorlijk last van hebben als ze er gevoelig voor zijn.

 

Voor mij is het begeleiden van overleden naar de plek waar ze horen een klein onderdeel van mijn werk, evenals het begeleiden van stervenden en nabestaanden. Ik kan dit ook niet te vaak doen, omdat deze energieën erg zwaar zijn voor mij, maar ik doe het dus wel als het nodig is. Het kunnen gewoon plekken ergens in een stad zijn, in een bos of wat dan ook. Daar waar zware ongelukken gebeurt zijn met dodelijke afloop of waarop op een andere traumatische wijze levens zijn kapot gemaakt. Ook als ik met mensen in contact kom kan het zo zijn dat ik ze wijs op de aanwezigheid van overledenen en vraag ze om afscheid te nemen. Ook begeleidt ik deze mensen evenals de overledene hierin. Liever nog leer ik de levende persoon om het zelf te doen, want dat is zelf leren ervaren en er mee om leren gaan. Bovendien is het voor sommigen minder eng om te doen.

 

Over het algemeen zie je omgevingen en personen opknappen als deze overleden energieën op een goede, positieve wijze daar naar toe zijn gegaan waar ze horen.

 

Tegenwoordig weten veel meer mensen hoe ze dit aan moeten pakken, even als dat er nog velen zijn die hier niet in kunnen geloven of het gewoon heel eng vinden. Het is in ieder geval beter voor de sfeer en de gezondheid op aarde als dit verdwijnt. Nogmaals geldt wel dat rouwprocessen doorlopen moeten worden voordat men dit los kan laten, wel of niet fysiek aanwezig.

 

PS Een goede film om hier inzicht in te krijgen is The Sixth Sense, aangrijpend, maar wel duidelijk. 

 

Tot zover.

 

Liefs, Petra

 

Juli 2005