De Reis door Jouw Zelf in Bewust Worden en het Her-Ontdekken en Her-Inneren wie Jij Bent in Essentie
Home » Overzicht Blogs » De Composthoop

De Composthoop

 

Alle organische materialen die je op de composthoop aanbrengt zullen op een bepaalde manier bijdragen aan wat er in je tuin groeit en aan jouw eigen welzijn.

 

Daarom is het ook belangrijk je eigen composthoop te hebben. Al het organische afval dat je daar opbrengt heeft een functie terug naar jou. De natuur verwerkt het organische materiaal en ontdekt zelf wat er toegevoegd moet worden door dat te laten groeien wat jij nodig hebt. Met die bepaalde stoffen die jij nodig hebt om nog beter jouw fysieke lichaam te bedienen.

 

Niets is beter in staat om dat te doen dan de natuur. Wij kunnen er zelf dingen over bedenken, maar daar hebben we de hersenen nu nog niet voor. Die zullen zich wel verder ontwikkelen door op deze manier gebruik te maken van wat de natuur ons kan bieden, evenals alle andere ontwikkelingen die in ons kunnen ontstaan en al latent aanwezig zijn, maar veelal niet worden gebruikt.

 

Bij velen is ook al wel bekend dat als je iets gaat zaaien, je het zaadje eerst onder je tong kan leggen, zodat het zich bewust kan worden van jouw energie en dat het daarmee aan de slag kan. Dit is bv te lezen in de Anastasia boeken. Jouw energie en die van de natuur kunnen daardoor optimaal samenwerken.

 

Als je dit niet op deze manier doet, dan is het bv ook al heel goed om je afgeknipte haren (mits ongeverfd en zo puur mogelijk, dus geen shampoo gebruiken), je afgeknipte nagels (zonder nagellakken of andere chemische oplossingen die je daar voor kunt gebruiken) op de composthoop op te brengen. Ook daarin zit jouw DNA en dat zal gedetecteerd worden door de grond en alles wat je daar op laten groeien en/of zaait en omgezet worden tot dat wat het beste is voor jou.

 

Nog beter zou zijn om ook je verteerde lichaamsstoffen op de composthoop aan te brengen. Een composttoilet zou daarbij een uitkomst zijn, want op stinkende rottende poepzooi zit niemand te wachten en dat trekt ook weer zaken aan waar je niet op zit te wachten. Ik zelf niet in ieder geval. En nee, ik heb zelf geen composttoilet en maak er op een andere manier ook nog geen gebruik van. Voor mij is dat nu (nog) niet aan de orde, hoewel ik het wel graag zou willen. Dan heb ik ook weer een andere plek nodig waar dat zou kunnen, want in het nu bestaande wonen is dat voor mij jammer van de investering, ook al hoeft die niet dramatisch hoog te zijn. Het is overigens wel zo dat hoe gezonder je bent, je ontlasting niet meer zal stinken en rotten en ook zo wel opgebracht kan worden. Maar de meeste mensen brengen nog veel chemische ontlasting voort, dus is het niet raadzaam dat zo te doen, want dan vergiftig je jezelf teveel en de grond ook. Composteren gaat ook niet zomaar en je kunt niet zomaar alles er op gooien. Ook dat is weer beleid en bewust zijn.

 

Het is overigens zo dat hoe beter je je voedingsstoffen binnen krijgt via de omgeving waarin je leeft, hoe minder afvalstoffen je zelf produceert en hoe beter je lichaam functioneert. Bovendien zullen andere fysieke afvalstoffen ook minder worden, want als je uit de natuur eet, dan heb je geen afvalmateriaal nodig. Vooral als je rauw eet, wat het beste is, want zo blijven alle voedingsstoffen bewaard. Als je zo kunt plukken uit de natuur, je tuin, dan heb je van alles niet meer zoveel nodig. Je hoeft niet te koken, dat scheelt gas, scheelt allerlei andere bewerkingen die brandstof van de aarde kost. En het scheelt in je eigen brandstof niet te vergeten. Het leven wordt lichter in alle opzichten.

 

Voor je lichter kunt leven is het wel weer noodzakelijk om al je schoonmaakprocessen in jezelf door te gaan op alle vlakken van het leven. Dat zorgt er ook voor dat je steeds minder nodig hebt. Bovendien word je bewuster in alles en zul je zien dat het ook prima is om zo te leven. En vooral met minder dan je ooit dacht.

 

Even terug naar de composthoop en alles wat je er op brengt. Zorg echt voor organische materialen, onbewerkt, want dat is het beste. Natuurlijk heb je het ook te mengen met andere organische materialen uit de natuur zelf, zowel droog als 'nat' materiaal, anders composteert het niet goed. Jezelf verdiepen in het compostproces is ook wel raadzaam en ook hier biedt internet weer veel informatie, net zoals er boeken over zijn, filmpjes op YouTube, maar ook zoveel mensen die graag iets uitleggen daarover.

 

Ook het composteren op een andere manier is weer een proces waar je doorheen gaat. Als je goed in je vel gaat zitten, dan is het recyclen van alles steeds minder nodig en gaat de natuur, dus ook jij, zijn/haar eigen gang en is er steeds minder te doen. Soms lijkt dat niet prettig om te ervaren, omdat we gewend zijn om veel te doen, maar daardoor komt er weer ruimte voor iets anders. Het zijn steeds sprongen in het bewustzijn die we doen en alle stappen die er bij horen zijn om te integreren en soms voelt dat ongemakkelijk, vertrouwen hebben in alle processen is dan ook misschien lastig, maar het komt altijd goed, ook al lijkt het soms absoluut niet zo.

 

Overigens is het zo dat als je geen tuin hebt, je dan wel in je omgeving zult vinden wat jij nodig hebt, want alles is er altijd wel, het is alleen een kwestie van goed kijken en je bewustzijn uitbreiden en dus openstaan voor alles wat jou kan brengen dat jij nodig hebt voor herstel.

 

 

Liefs, Petra