De Reis door Jouw Zelf in Bewust Worden en het Her-Ontdekken en Her-Inneren wie Jij Bent in Essentie
Home » Overzicht Blogs » Dieren Communicatie

Dieren Communicatie

 

Ik leg haar uit.. dat ik een mens ben en zij een hond.

Dat we best met elkaar kunnen communiceren op allerlei manieren en dat is gewoon iets wat je met alles kunt dat een bewustzijn heeft en dat is ook weer alles natuurlijk. Hilarisch soms.

Ik leer haar naar mijn hart te luisteren. Als dat zegt 'kom' dan komt ze meestal wel. Niet hoeven te roepen. Maar soms zijn dan weer woorden nodig of is dat voor mijzelf? Auto-wacht-zit .. een combi van woorden die ik probeer aan te leren, waarschijnlijk verstaan door de klank van mijn gedachtes die ik over breng. Dat het veiliger voor haar is om te wachten en te zitten als er een auto aan komt. Aan de kant van de weg. Auto voorbij, dan door. En zo natuurlijk nog wel meer.

Ze luistert wel, maar of ze het al begrijpt is weer wat anders.

Rennen door de plassen, enthousiast en soms nog iets te veel, met andere honden onderweg spelen. Snuffelend en het dooie gemak van in het nu zijn. Daar zijn honden goed in. Als je het weet kan je er zo makkelijk in mee gaan en mee om gaan.

Veiligheid, elkaar vertrouwen, elkaar leren verstaan, vanuit rust en liefde.

Het lijken makkelijke ingrediënten, in ieder geval logisch, maar de uitvoering is altijd eentje van aftasten, leren, observeren en bij jezelf blijven. Wel erg leuk trouwens en als je resultaten ziet.. zo de moeite waard. En o ja, soms is het heel hard aan pakken ook. Even op de plaats. Consequent zijn en niet bezwijken voor je eigen gedachten ergens over, want die worden opgepikt.

Zoals het met mensen kan (ik dank ook vooral mijn kinderen voor deze lessen en al die mensen die ik trof waarmee ik op verschillende manieren leerde communiceren, ook al waren er bij die nauwelijks tools hadden zoals wij deze kennen en dan is het even zoeken naar andere manieren, maar die zijn er .. altijd!).

Zo kan het met alle dieren, zo kan het met planten, met bomen, met stenen en al het andere wat er is. Alles heeft een bewustzijn, alles is energie.

Hoe mooi is dat!? En ja soms... soms wil ik ook niks.. geen communicatie, zelfs niet met mezelf, maar volledige rust.. voor zover als dat kan, want ik weet niet of dat echt kan, al kan je heel ver komen..

 

Uiteraard koppel ik al mijn bevindingen en ervaringen met deze hond terug naar haar baasje en ga soms ook samen op pad met haar en haar baasje om haar baasje te laten zien hoe het werkt en ook vooral om deze het zelf te laren ervaren. Voor het baasje is deze hond een unieke spiegel om ook goed naar zichzelf te kijken en te leren van deze hond. 

De hond waar het over gaat, heb ik inmiddels ook een aantal keren behandeld met reiki healing en daarbij zag ik dat zij een probleem heeft met het zich veilig voelen, doordat zij geen krachtige, duidelijke leiding krijgt, terwijl ze daar wel behoefte aan heeft. Het is nog een jonge hond en net zoals met kinderen heb je een basis aan ervaringen mee te geven die je in liefde aanbiedt en daarin leert wat wel of niet kan. Voor haar eigen veiligheid en die van anderen. Dieren zijn dus geen mensen, maar het principe werkt op dezelfde manier. 

 

 

januari 2015