De Reis door Jouw Zelf in Bewust Worden en het Her-Ontdekken en Her-Inneren wie Jij Bent in Essentie
Home » Overzicht Blogs » Dogon man

Dogon man

 

Na een klop en kneed sessie met iemand die zelf zei dat ie dacht dat hele harde klappen hem nog beter zouden doen, waarvan ik weer zei, als je dat gevoel hebt, dan moet je dat zelf doen, ik doe dat niet, want daar ben ik geen ster om dat te doen, kwam een dag erna, liever gezegd midden in de nacht, een Dogon man tevoorschijn.

 

Ik kreeg midden in de nacht, zoals vaak gebeurd, een seintje dat ik maar eens informatie 'moest' (niks dwangmatigs) opzoeken over de Dogons in Zuid Afrika.

Ik wist al dat dit een stam was met mensen die heel dichtbij de natuur staan en enorme wijsheden bezitten over ons bestaan en hoe we dit kunnen leven.

Dus ik ging op zoek. Niets wat ik zag was onbekend en hoe dat kwam leg ik later uit. Tijdens het zoeken van de info, lezen en luisteren, zag ik een verschijning van een Dogon man in mijn kamer.

Wist ik ook direct dat ik op het goede spoor zat, want hij werd pas zichtbaar toen ik het goede filmpje er uit pikte, na een aantal waarbij ik het gevoel kreeg de verkeerde te hebben. Alsof ik gewoon de aanwijzingen kreeg, wat natuurlijk ook zo was.

 

Ik begreep ook dat de Dogon man mij nog wat wilde vertellen. Ik had geen idee wat, maar de ingeving was om traditionele Dogon muziek op te zetten en dan maar te kijken wat er zou gebeuren.

Ik ging er in ieder geval bij liggen, want ook dat voelde zo alsof ik dat moest doen en ik weet inmiddels dat dat voor mij gewoon heel goed werkt om iets binnen te krijgen aan informatie, omdat ik me dan helemaal over kan geven.

 

Met dat de muziek begon, begon ik mijn lichaam te bewegen. Ik moest direct denken aan wat ik had geleerd van holistic pulsing, dus niet geheel onbekend met het schudden van je lichaam.

Daarop zag ik dansende figuren uit de stam en ik begon liggend die dans mee te doen. Ja, dat kan.

Na een tijdje voelde ik dat mijn lichaam moest gaan bekloppen en ik dacht nog hee, daar was ik een paar dagen geleden mee bezig. Blijkbaar kan ik daar iets over doorgeven en het helpt mijzelf waarschijnlijk ook.

Daarop kreeg ik diverse antwoorden.

 

Wat het voor je lijf doet is net zoals met holistic pulsing, het bekloppen van meridianen, drukpuntmassage en al die andere moderne versies van dit ene, zoals klankschalen behandeling of weet ik veel wat allemaal. Gewoon je lijf bekloppen op die plekken waarvan jij zelf voelt dat het nodig is. Zo hard of zacht als je zelf voelt. Gewoon de oervorm van het trommelen toepassen en hierbij ook schudden en bewegen op andere manieren. En die andere manieren zijn ook best leuk, daar niet van, maar steeds weer terug naar de bron en oude vormen gebruiken, scheelt een heleboel in grondstoffen gebruiken.

Het kloppen van het lijf bevordert vooral het loslaten van oude energie, het bevordert de doorbloeding en je lichaam wordt er relaxter van. Heel simpel en heel normaal.

 

Tegenwoordig doet iedereen of ze het wiel uitvinden en laten anderen torenhoge bedragen betalen voor zoiets simpels, terwijl je het heel goed zelf kunt toepassen. Tuurlijk is het ook wel eens fijn dat iemand het anders het doet, maar het principe is weer zelf doen. Kost niks. Je hebt alleen jezelf nodig en je intuïtie die zegt waar je moet kloppen en wat je moet schudden.

 

Ik heb dit zelf een hele tijd gedaan en op een gegeven moment voelde ik wel dat het goed was. Mijn lijf tintelde heerlijk en ik voelde weer van alles gebeuren.

Ik kreeg te 'horen' van de Dogon man dat het goed was om bij iedere periode in je leven waarbij je iets afrond, maar dat kan ook iedere avond zijn, wil je het goed doen en je lijf goed blijven houden, dit te gebruiken is. Vooral in de westerse maatschappij zouden mensen dit meer moeten doen, want daardoor komen ze ook beter in hun lijf en in hun gevoel.

 

Dat is iets wat ik ook al geleerd had door de massages en alle andere ingewikkelde vormen van lichaamsbehandeling. Wat een weg had ik toch bewandeld met cursussen en therapieën en niet te vergeten je scheel betalen aan kosten voor een ziektekostenverzekering en van alles wat je 'verdient' ook nog eens de aftrek van belasting voor 'ingehouden bijdrage zorgverzekeringswet'. Wat een ongelooflijke onzin ook allemaal.

 

Vooral als je bedenkt dat je het allemaal zelf kunt door gewoon je vraag het 'universum' in te sturen en open te staan voor een antwoord en dan niet bang zijn voor het antwoord en gewoon toepassen. Het grappige was ook dat ik dat net weer iemand verteld had, dat je dat op die manier kunt doen en een oefening had toegevoegd op deze site om dat te stimuleren. Zo vallen de puzzelstukjes weer fijn samen.

 

Ook in de interactie met andere mensen kan je dus zomaar weer een tip aan de hand gedaan worden, waarvan je later weer ziet waarom dat was. Als je er maar open in bent, dus ook in het communiceren.

En natuurlijk kreeg ik dit aangereikt om deze website weer vol te schrijven voor mensen die zelf aan de slag willen, want daarvoor is het allemaal ook bedoeld.

 

Ik heb hierna heerlijk geslapen in ieder geval, maar de volgende ochtend kreeg ik toch het gevoel nog meer info op te willen zoeken en daarin werd ik als het ware weer bevestigd in alles wat ik ook al eerder had gezien. Heel mooi om dat merken, want ook ik heb dat soms nog nodig, hoewel ik zelf niet twijfel aan wat ik doe, maar ook temeer omdat ik mezelf tegenover anderen nog wel eens moet bewijzen en dat is en blijft vervelend. Juist omdat zoveel mensen er wat aan kunnen hebben.

 

Tijdens dat ik die ochtend weer info zat te bekijken voelde ik weer de aanwezigheid van de Dogan man (zijn energie dus) en ik kreeg ook andere dingen door. De blogs die ik eerder al schreef, bv de blog Samen, die had ik blijkbaar ook doorgekregen van de Dogon man. Natuurlijk weet ik heel goed dat wij als mens niets meer zelf verzinnen, want alles is immers al aanwezig in dat grote universum.

Alle informatie is ten alle tijde beschikbaar, maar je moet er dus domweg open voor gaan staan.

 

Ook is het zo dat alles wat een niet goed geaard mens, zoals de Dogons wel zijn door hun zgn primitieve manier van leven, zit te bedenken nooit klopt. Het zijn hersenspinsels vanuit het beperkte denken en dat levert niets dan ellende op voor de aarde en alles wat leeft. Zoals ik al vaker zei, de enorme vernietiging die we nu zien, komt alleen maar door het denken, door mensen die niet geaard zijn en daardoor dingen willen afdwingen die niet kloppen, want je kunt niet voor een ander beslissen wat wel of niet goed is. Dat is willen beheersen en iedereen die wil beheersen is per definitie heel erg fout bezig.

 

Het is ook een hele moeilijke les om niet te willen beheersen, die weet ik inmiddels ook wel. Daardoor blijf ik zelf zoveel mogelijk oefenen in het tot mij laten komen wat wel ok is.

 

En intussen krijg ik dus les vanuit het universum en alles wat daar in aanwezig is. Het blijkt dus dat ik al een tijdje lessen kreeg van de Dogons, hoe grappig is dat?

Toen ik dat dan ook vroeg aan de Dogon man of dat zo was, kreeg ik een glimlach en een knik. En ik wist weer dat ik goed zat.

Hij vertelde ook nog dat ook vanuit zijn stam veel mensen onder invloed waren komen te staan door het westerse en dat daardoor veel kennis verloren ging in directe zin, welke belangrijk is om op de aarde te gebruiken. Hoewel hij zich ook besefte dat zij de ware kennis, in indirecte zin, altijd in en bij zich dragen en daar ook weer bij kunnen als het moment daar is. Net als dat de kennis op deze manier over te dragen is voor wie daar open voor staat. Ook wist hij dat het wel een deel was van zoals het behoorde te gaan. Juist om de kennis ook weer te verspreiden, ook al lijkt het daar in eerste instantie niet op.

 

Ik voel me wel weer verwonderd in ieder geval door dit bezoek. Hoog bezoek ook vooral, maar dan van iemand die heel normaal is. Wat een wijsheid voelde ik en wat een respect kreeg ik zelf ook, en wat een respect heb ik terug voor deze Dogon man. Wat een prachtige energie. Ik zet hier dan ook maar een plaatje bij dit blog waar dat respect en de wijsheid is in te voelen, want de Dogon man die mij bezocht zag er anders uit. Ik heb internet afgezocht, maar niemand kwam zo dichtbij qua energie zoals op de foto hierbij geplaatst.

 

Even samenvattend.. Geen patent nodig, geen copyright, geen diploma's, geen machtsmiddel, geen misbruik maken, maar open staan en dat delen wat jezelf daarin ervaart, want dit werd met mij ook weer zomaar gedeeld en ook ik geef het bij deze weer door. En hoe meer geaard je bent, hoe beter je dit kunt. En dat aarden meer betekent dan met je blote voeten in het gras lopen, staat in het blog 'Aarden en beschermen'. En weet dat ik het allemaal echt niet van mezelf heb en dat ik het ook allemaal telkens moet integreren en toepassen. Ik zal degene van de klop en kneed sessie ook even inlichten hierover, die heeft misschien toen ook wel iets opgevangen van de energie van de Dogon man door het te benoemen van het harder kloppen.

 

Tot zover de Dogon man en zijn leringen en misschien komt er nog meer, dat weet ik nooit. Of misschien verschijnt er wel weer iemand anders die me wat leert. Alles kan.

 

En het komt alleen maar omdat ik altijd vroeg wat het beste was voor mijzelf, mijn kinderen en alles wat leeft. Ik vroeg het keer op keer, ook aan alles wat in het universum aanwezig was wat het goede met dat wat leeft voor had.

 

Natuurlijk weet ik ook wie mijn contacten nog meer waren en ik zie ze ook regelmatig verschijnen, soms vraag ik het rechtstreeks aan een energie uit deze Al omvattende Wereld en soms verschijnt er dus iemand van wie ik niet wist dat die zat te zenden en ik dat oppikte.

 

Zenden, ontvangen, zenden, ontvangen..

 

Later vond ik deze informatie die ik hierbij wil delen: http://een-nieuwe-tijd.blogspot.co.at/2011/07/project-camelot-presents-dogon-speak-to.html

 

 

 

Liefs, Petra