De Reis door Jouw Zelf in Bewust Worden en het Her-Ontdekken en Her-Inneren wie Jij Bent in Essentie
Home » Overzicht Blogs » Meereizen in het onderbewuste

Meereizen in het onderbewuste

 

Als er genoeg vertrouwen in elkaar is en ik merk dat iemand goed kan ontspannen, ik ook zie dat er bepaalde trauma's in het onderbewuste opgeslagen liggen waar niet zo 123 bij gekomen kan worden, dan ga ik met iemand in het onderbewuste werken.

 

Vaak werk ik dan met Leela kaarten, waaruit degene om wie het gaat zelf een kaart trekt.

 

Eerst breng ik iemand in een ontspannen sfeer. Vaak met behulp van muziek, waar ik altijd van voel dat dat de juiste muziek is overigens.

Ik laat lichaam en geest in een diepe ontspanning komen door samen met diegene het lichaam af te gaan en te vragen om juist aan te spannen en dan weer te ontspannen. Van top tot teen en uiteindelijk nog eens. Het ligt er ook aan hoe snel iemand dit kan. Soms moet je eerst een aantal van dit soort ontspannings-sessies doen, voordat je verder kunt. Telkens weer een kwestie van aanvoelen en invoelen.

 

Als diegene waar het om gaat in diepe ontspanning is, maar er beslist bij zinnen is, dus goed aanspreekbaar, dan begin ik de getrokken Leela kaart voor te lezen en vraag aan de persoon om zich helemaal met beelden, visualisaties, in te leven in wat ik voorlees.

 

Bij mensen die erg in hun hoofd zitten kom je een eerste keer niet heel ver en kan je niet echt heel goed begeleiden in een diep liggend trauma. Ik ga dan alleen door op wat er wel heel oppervlakkig naar boven komt. Ga je verder door, dan forceer je iets wat iemand blijkbaar nog niet aan kan en aan wil.

 

Kan je wel de diepte in, dan zal de persoon om wie het gaat, vrijwel direct beelden zien en daarover kunnen vertellen. Vaak is het vertrouwen daarin wel lastig, maar eenmaal op weg en in diepe ontspannenheid gaat dat meestal prima. Je kunt dan gewoon met iemand praten over alles wat er gebeurd, vragen of ze zelf oplossingen kunnen zien. Want dat is wat er gebeurd. Zelf de weg laten vinden in het onderbewuste en zelf daar ook de oplossingen vinden, want dat kan iemand aan. Sommige mensen zijn overigens ook zo sterk dat ze zichzelf behoorlijk weten te saboteren, daarmee ga ik wel wat indringender door. Het mooie is, dat ik zelf mee kan reizen en meestal ook alles zie. Daardoor is het begeleiden goed te doen en ga je niet snel een kant uit die niet klopt.

 

Uiteraard moet je zelf dan behoorlijk vrij zijn van oordeel en alles van jezelf los kunnen laten op dat moment.

 

Ben je bij het probleem, vaak een trauma uit een andere tijdslijn/dimensie, dan komen er vaak emoties los, die absoluut moeten kunnen laten stromen en dan kun je daarna een uitweg, een omdraaiing aangaan met de persoon in het gebeurde in die tijdslijn/dimensie. Meestal komt de persoon daar zelf ook op als ik de juiste vragen stel en daardoor doet iemand het toch zelf, wat ik erg belangrijk vindt.

 

Soms is één sessie in eerste instantie genoeg, vooral als deze behoorlijk emotioneel was, maar soms is het ook goed om dan juist door te gaan en andere delen ook direct aan te pakken. Het hangt er van af van wat iemand aankan, hoe moeilijk of makkelijk het gaat. In ieder geval heeft het meestal een behoorlijke impact en moet iemand daar beslist van bijkomen. Vaak zijn mensen na een sessie ook wel erg moe en kruipen thuis eerst in bed. Ik geef dit van te voren ook aan dat dit kan gebeuren, want tijd en ruimte zijn in deze erg belangrijk.

 

Als iemand dan ook 'klaar' is met een sessie in het onderbewuste, dan is er ook tijd nodig om weer helemaal bij te komen uit de diepe ontspanning en goed wakker te zijn voor er weer op de fiets of in de auto gestapt kan worden. Sommigen vallen ook eerst al even in slaap, dus iemand weer even goed aarden, tot zinnen laten komen, uit de emoties, met een glas water of een kop thee vaak ook, is erg belangrijk.

 

Dit soort sessies werken meestal ook nog een paar dagen tot weken door, voordat het zich begint op te lossen en het in de realiteit van nu ook resultaten geeft. Het eigen innerlijke systeem zal dit helemaal moeten verwerken in de hersenen en daarna komt het lichaam aan de beurt. Er kunnen zich dan eerst ook zelfs even ziekteverschijnselen voor doen, maar zoals ik al aangeef bij 'ziekte is genezing' is dit onderdeel van het healingproces.

 

Aangezien ik dit soort sessies al jaren met mensen doe en op mijzelf ook veelvuldig toepaste, ben ik steeds makkelijker in het onderbewuste gaan zien en ervaren. Op een gegeven moment zie je dan ook 'lijntjes' lopen bij mensen, zie je allerlei informatie al vanzelf. En dat kan werkelijk van alles zijn. Van kwalen tot blije gebeurtenissen, van tijdslijnen met anderen tot het vinden van gebruiksvoorwerpen op de meest vreemde plekken, omdat je het ziet. Ook kan je intunen op plaatsen in de wereld en daar bepaalde info over krijgen als je dat wilt. En ik merk zelf dat mijn ontwikkeling hierin doorgaat en ik steeds meer zie. Hoewel ik ook niet altijd alles wil zien, want dat is wel een beetje druk. Vandaar ook dat ik tussendoor erg behoefte heb aan mijn rust en die dus ook neem. Bovendien wil ik alle liefdevolle aandacht geven aan mensen die ik kan helpen en ben ik zelf moe, dan lukt dat niet en dan bereik je niets. Niet voor jezelf en al helemaal niet voor de ander. En aangezien het hier om zaken gaat die vrij ingrijpend kunnen zijn, moet je er serieus en verantwoord mee omgaan.

 

 

Liefs, Petra