De Reis door Jouw Zelf in Bewust Worden en het Her-Ontdekken en Her-Inneren wie Jij Bent in Essentie
Home » Overzicht Blogs » Relaties

Relaties

 

Hoe bewuster je je wordt, hoe meer je je met je eigen ontwikkeling en het wereldgebeuren bezig houdt en hoe meer je kijkt hoe het niet moet en hoe het wel zou kunnen zijn.

 

In die ontwikkeling verandert niet alleen je bewustzijn, maar ook je energie om je heen.

 

Dat heeft gevolgen. Voor heel veel in je leven wat eerst normaal leek en daarna niet meer.

Het heeft gevolgen voor de relatie met je werk, dat zal steeds verder verschuiven en op een gegeven moment past het niet meer. Dan ga je verder op zoek naar een andere manier van ontwikkelen, dus een andere baan. En zo gaat het door, totdat je merkt dat je er niet meer tussen komt, er niet meer tussen past.

 

Je kunt opleidingen doen, je kunt op je kop gaan staan, maar het werkt niet meer zoals het eerst was.

Ook familie relaties, vrienden relaties en partnerrelaties zullen anders worden. Als jij jezelf verder gaat ontwikkelen, dan zul je merken dat anderen vaak niet op dat pad zitten en dat er breuken komen. Al zou je het niet willen, het gebeurt, want jij hebt jouw weg te lopen. Onderweg kom je wel weer anderen tegen van wie je leert. En die desgewenst van jou kunnen leren. Maar dat is altijd aan hun. Bovendien heeft alles op een gegeven moment te maken met vorige levens/tijdslijnen. Degenen die het pad kiezen om alles op te lossen van wat ooit is geweest, hebben daar mee te maken en je zult het hele riedeltje door mogen, wat je overigens ook intern kunt doen, dmv de Persoonlijke Quantum Healing/Keylontic Science Healing die ik geef.

 

Vaak is het zo dat als je bepaalde levenslessen hebt geleerd de wegen scheiden. Of dat nou werk, familie, vrienden of een partner is, een situatie. Het maakt niet uit. Geleerd betekent klaar zijn met dat stuk. Vaak moeilijk te verteren, want in eerste instantie begrijp je het niet. Dat is ook waarom ik het hier op schrijf. Omdat het zo werkt. En het betekent helemaal niet dat je die mensen, dat werk niet meer kunt of wilt doen, maar het betekent dus gewoon dat je het kunt en dat je verder moet.

 

Doe je dat niet, dan loop je zelf vast. Dan heeft je gezondheid er onder te lijden, omdat je niet weet dat je verder moet en je ook vaak geen idee hebt hoe dat dan moet. Bovendien ervaar je dan vaak pijn en verdriet om het gebeurde en je voelt je ook vaak afgewezen. Alsof je niet goed genoeg bent.

Dat word je vaak ook nog verteld. Ook dit is weer een proces dat je mag ervaren in jouw ontwikkelingsproces en zaak is dan om jezelf weer op te pakken en te bekijken waar je je dan verder in wilt ontwikkelen. Het hele vervelende is dat je dan vaak ook weer met verhuizingen te maken krijgt, met financiële aspecten die nauwelijks te overzien zijn en waardoor het vastlopen in een depressie de kans krijgt. Weet dan, dat het niet aan jou ligt, maar dat het een groeiproces is in deze veranderende wereld.

 

Dan zul je ook de ervaringen krijgen dat je overal tegen aan loopt en dat niets in elkaar zit zoals je dacht dat het in elkaar zat. Enorme confrontaties met jezelf en de buitenwereld zullen het gevolg zijn.

 

Uiteindelijk kom je er achter dat je je leven anders in moet richten en dat ga je ook doen als je over jezelf heen kunt stappen. Dan zul je je ook meer bewust worden van hoe wij met de aarde omgaan, hoe wij met elkaar om gaan en als je nog verder zoekt, dan vind je ook wat jij er zelf aan kunt doen om het anders te doen.

 

Voor velen helemaal geen gemakkelijke weg. Ga je die wel op, dan merk je dat je veel zelf op kunt lossen, maar sommige zaken ook totaal niet, want daar zijn meer mensen voor nodig en die zijn er dan niet. Machteloosheid, teleurstellingen, alles komt op je af. Ook angst komt om de hoek kijken, vooral als je merkt dat je niet alles in je eentje kunt en dat het ploeteren en worstelen is om door het bos de bomen nog te kunnen zien. Veel mensen blijven dan in de stand van complete apathie en deze mensen lijken niet verder te kunnen. Er zijn ook mensen die dan uit het leven stappen, want het is belachelijk zwaar. En dat is het ook. Vooral als er niemand is die je wegwijs kan maken in hoe het nou in elkaar zit. Want in feite zwem je tegen de geijkte stroom in en de rest zwemt de andere kant op. En wij mensen zijn nou eenmaal wel sociaal door de bocht genomen, dat wil zeggen, velen toch wel, want je komt er ook achter dat er velen helemaal niet sociaal bezig zijn en alleen met hun eigen wereld, wat absoluut niet de afspiegeling is van de wereld zoals deze is.

 

Of je ooit een zwemdiploma haalt in deze weet ik niet, maar het gaat er om dat je er mee om leert gaan en dat je er sterker in wordt. Dat jij er ook mag zijn en dat jij je eigen ontwikkeling mag en moet volgen. Dat je een ander daar in accepteert, dat een ander jou daar in accepteert en dan kom je verder. Het accepteren van een ander voor jouw weg is overigens zeldzaam is mijn eigen ervaring, maar wie weet komt dat ook nog wel. Want je kunt niet groeien als anderen jou tegenhouden. Je moet elkaar daarin volkomen los laten en vrij laten, hoe moeilijk dat soms is. Uit respect voor elkaar. Uit respect voor de reis van de ziel.

 

Om jezelf te ontginnen, je te her-inneren, je te ont-wikkelen, om dat kleine, maar zeer belangrijke radertje in het geheel wat verandering brengt in het lijden van de mens hier op aarde. Wat ook verandering brengt in het misbruiken van de aarde. Terug naar de natuur, terug naar je eigen natuur. Terug naar de essentie van het leven.

 

En misschien te hopen dat al die mensen die je ooit hebt moeten loslaten ooit weer tegen te komen in hetzelfde. Maar je ook niet vastpinnen op die hoop, want op dit moment ben jij hier voor jezelf op de aarde. Voor jouw eigen reis om terug te keren naar dat wat meer waard is dan alles wat wordt gezegd door zij die denken dat het anders is en waar geen waarheid wordt gesproken. Waar gemanipuleerd wordt, waar gelogen wordt ten laste van alles wat leven is.

 

Je kunt het ook het wakker worden noemen.

 

Mens, wordt wakker en weet dat het een hele reis is, maar dat we met z'n allen ook iets moois neer kunnen zetten wat voor zowel de aarde, onze kinderen en kleinkinderen en alles daarna levensvatbaar is en de moeite waard.

 

Deze link verwijst naar een heel mooi artikel over persoonlijke hechtingen en energievelden. Het sluit aan op het bovenstaande. 

 

 

Liefs, Petra