De Reis door Jouw Zelf in Bewust Worden en het Her-Ontdekken en Her-Inneren wie Jij Bent in Essentie
Home » Overzicht Blogs » Sjamanisme

Sjamanisme

 

Ooit zat ik een groep Geweldloze Communicatie. Als gevoelsmens een waardeloze bezigheid om te doen, maar ik begreep de achterliggende doelstelling wel en ik heb er ook wel iets van geleerd.

Eerlijk gezegd werd ik er eerder gewelddadig van, omdat je in geest en je gevoel in een hokje werd geduwd en dat werkt bij mij niet, omdat het het ontkrachten was van mijn essentie.

Aangezien we in een groep zaten waar veel door elkaar heen gepraat werd, kwam er iemand met het idee van een praatstok. Diegene zorgde ook voor de praatstok en vroeg ons of we deze stok allemaal wilden bewerken vanuit ons eigen creatieve gevoel.

 

Voor mij was dat een schot in de roos. Ik begon de praatstok te bewerken en ergens triggerde dat iets mij, iets wat ik vaag herkende, maar ik had geen idee wat dat was.

Daarop ben ik vragen gaan stellen aan deze en gene over praatstokken. Waar kwam het vandaan?

Het bleek uit het sjamanisme te komen en daar wist ik ook helemaal niets van. Ik las een boekje over het sjamanisme en iets in mij wilde wakker worden.

Zoveel herkenbaarheid in een klein boekje. De manier waarop ik voelde, leefde, betrokken was bij alles wat leeft. Geloven in iets wat groter is dan wij zelf en daar contact mee kunnen maken.

 

Afijn, van het één kwam het ander en op een dag zat in een workshop smudgeveer maken, reinigen met brandende salie en een krachtstok maken.

Reinigen met brandende salie of andere producten kende ik al wel vanuit de opleiding sensitherapie, en dat je dat met een smudgeveer kunt doen was ook bekend.

Maar die krachtstok was wat anders.

 

Er werd gevraagd van te voren zelf een stok te vinden, zoeken is wat anders, en materialen te verzamelen om te gebruiken. Ik had geen idee wat te verzamelen, maar dacht dat ik dat dan wel zou tegenkomen en zo was het ook.

De stok riep mij tijdens één van de wandelingen. Een innerlijk weten dat dat de juiste stok was. Dus nam ik die mee.

Tijdens een andere wandeling kwam ik 'zomaar' wat botten tegen van een wild konijn, bijna helemaal schoon en bijna een heel skelet, en die nam ik ook mee. Ik heb alles met de hand schoongemaakt en vond het een bijzondere vondst, want daarvoor was ik nog nooit zoiets tegen gekomen. Later vond ik overigens meer botten en nog weer later kwam ik het eigenlijk niet meer tegen en voelde ik ook dat het niet meer hoefde.

 

Zo kwam ik ook bepaalde veren tegen, wist ik dat ik bepaalde kristallen moest gebruiken en zo nog wat dingen meer.

 

Op de dagen van de workshop was ook nog wat materiaal uit te zoeken en zo kreeg ik kennis van heel veel materialen, omdat dat allemaal aanwezig was en ik overal belangstelling voor had. Ik werkte met natuurlijk gestorven dieren en leerde met de poten, vleugels, botten van die dieren te werken en te voelen wat het deed met mij. Al werkende aan de stok kreeg ik door waarom ik bepaalde dingen gebruikte, wat de symboliek was en waarvoor ik het kon gebruiken. Een belevenis op zich die mijn eigen natuur weer verbond met de natuur om mij heen.

 

Mijn eerste krachtstok werd geboren, hoewel ik ergens ook wist dat het vanuit een bepaalde herinnering kwam, een tijdslijn die ik opnieuw ging verkennen. Terug halende wat ik wist van oersprong.

Deze eerste krachtstok stond en staat nog steeds voor heling. Heling van mijzelf en inmiddels weet ik dat het ook voor heling van anderen staat.

 

Er werd mij in deze workshop ook gevraagd of ik wel eens een trancereis had gemaakt en weer wist ik totaal niet wat dat was, maar een week of wat later werd mij dit 'zomaar' aangeboden in de cursus mediumschap die ik toentertijd ook volgde, en ik zij volmondig ja! Geen idee wat me te wachten stond, maar ik gaf mij over en beleefde de wonderlijkste reis in mijn geest die ik misschien ooit heb gehad.

 

Ik reisde door alle dieren, had contact met ze, was één met hen. Ik kwam op plekken op heel de aarde en wist dat ik ze kende. Ergens werd ik verwelkomd door sjamanen uit allerlei wereldstreken en ze zeiden; eindelijk daar ben je! Ik weet nog dat ik in mijn geest achterom keek of er iemand achter mij stond, want hadden ze het tegen mij? Ja dus, ze hadden het tegen mij. Ik werd verwelkomt als één van hen en ik wist op dat moment dat ik één van hen was, geweest en nu nog. Maar vervolgens was ik ook wel zo nuchter dat ik mij besefte dat ik van niets wist en dat ik in opleiding zat. Die opleiding heeft jaren geduurd en ik heb daardoor de nodige zweepslagen in het leven ondervonden. Ook heb ik daarna vele trancereizen gedaan, gewoon in mijn eentje, omdat ik wist dat ik het kon en mocht doen.

 

Ik was soms dagen van de wereld nadat ik één uurtje was weg geweest in die reis. Alles moet telkens diep indalen en het is behoorlijk wereldvervreemdend op die momenten. Vooral als je dan weer onder de mensen moet. Dat moest ik in het begin dan ook gewoon vermijden, want dat ging gewoon niet. Later kon ik heel makkelijk in en uitstappen en zo kon ik veel meer reizen maken in de geest. Kon ik contacten leggen met van alles en nog wat en mijn lessen leren.

 

Zo maakte ik ook met een bepaalde regelmaat meer krachtstokken en andere krachtvoorwerpen. Telkens was er dan weer een stok die mij riep en vroeg om bewerkt te worden. De materialen kwamen als vanzelf op mijn pad, ik vond ze gewoon. Botten die er zomaar lagen, veren, dode vogels waarvan ik wist hoe ze te bewerken, maar nooit te veel. Altijd precies wetende wat wel of niet voor mij bestemd was. Van iedere stok wist ik wat het betekende en met iedere stok leerde ik om te gaan met de energie van die stok. Langzamerhand werd voor mij zichtbaar wie ik was en waar ik voor stond. Daarbij deed ik ook meerdere studies op ander gebied, waardoor het plaatje completer werd. Zo verdiepte ik mij in numerologie, de maya kalender, veel symboliek, astrologie en nog veel meer.

 

Op een dag kreeg ik ook de kans om een eigen sjamanendrum te maken. Dit zou ook gebeuren in een workshop, maar op de één of andere manier zat ik op een gegeven moment met de materialen en was de workshopleider in geen velden of wegen te bekennen. Het hertenvel dat ik had uitgekozen, heb ik zorgvuldig gewassen en tijdens die ceremonie, wat ik er zelf van maakte, dankte ik het dier voor het feit dat ik dit vel mocht gebruiken na zijn dood. Ik maakte contact met de spirit van het dier en dat was een heel bijzondere ervaring, want ik werd het dier en ik zag hoe het zijn dood had gevonden. De aanraking met een auto. Nog even bij bewustzijn bloedde het langzaam dood. Vreselijk om te zien, maar ook weer een les. Bovendien de dankbaarheid, want hierdoor mocht ik dit ook weer ondergaan en beleven.

 

Ik had geen idee, dacht ik, hoe ik die sjamanendrum moest maken, maar ik besloot maar gewoon aan het werk te gaan. De buitenste houten ring beschreef ik met tekens waarvan ik voelde dat ze er op moesten. Ze kwamen uiteindelijk onder het vel en zijn dus niet meer zichtbaar, maar het moest omdat ik het zo voelde. Het touw wat ik had uitgekozen om alles mee te bevestigen was ook een raadsel voor mij, maar door in een meditatieve staat te gaan wist ik hoe het moest en ik maakte mijn drum.

 

Na een paar dagen was de workshopleider er weer en ik liet mijn drum zien. Hij was verwonderd waarom ik er niet bij was geweest in de gezamenlijke ceremonie en bij de uitleg. Ik ook, maar het moest blijkbaar dus zo zijn, omdat ik mij zelf moest herinneren hoe het moest. De knooptechniek verwonderde de workshopleider, want deze had hij nog nooit gezien. Op de vraag hoe ik het gedaan legde ik uit dat ik 'zomaar' wat had gedaan, in meditatieve staat.

 

Ik kreeg er uiteindelijk een kant en klaar drumstokje bij. Later vond ik dat ik zelf een stok moest maken en ik zocht een geschikte tak in het bos. Toen kwam het deel van de bovenkant van de drumstok aan de beurt en ik zocht materiaal. De binnenkant vulde ik op met losse haren van wilde schapen op de hei. Hele plukken aan bomen en struiken lagen er. Toen ik aan de vervolmaking toe kwam herinnerde ik mij ook weer hoe ik het moest doen en ik weet nog dat ik wist dat ik dit al zo vaak had gedaan.

 

Tussendoor was ik ook begonnen met schilderen en door die schilderwerken kreeg ik ook heel informatie binnen. Meer op het vlak van de kosmische wetten. Voor mijn gevoel kwam dit niet direct voort uit het sjamanisme, maar kreeg ik dat op een andere manier tot mij.

 

De trancereizen gingen ook gewoon door. Ik kreeg les in allerlei vaardigheden, hoe krachten te gebruiken, hoe bepaalde rituelen te gebruiken en te vertalen naar de tijd van nu.

Het was ongelooflijk veel informatie en ik schreef er zoveel mogelijk over om het te delen. Ook probeerde ik zoveel mogelijk van deze lessen te bespreken met de mensen die toen om mij heen waren en ze te leren bepaalde dingen te doen.

 

Inmiddels werk ik meestal op afstand met mensen met de skills die ik heb geleerd. Zou ik dat in het echt doen, dan denk ik dat het niet te behapstukken is voor ze, want als ik wel eens filmpjes onder ogen krijg over hoe sommige sjamanen te werk gaan of gingen, dan denk ik dat de meeste mensen het afschrikwekkend zouden vinden. Daarom doe ik mijn dingen op afstand. Meestal komen de juiste mensen op mijn pad en voel ik wanneer ik iets mag doen en dan weet ik ook precies wat ik moet doen. Soms gebeurd dat snachts, omdat het overdag te druk is met allerlei afleiding van zaken waar ik zelf niets mee kan en waardoor ik niet goed kan werken. Volle dagen en nachten soms dus. In de nachten zijn mensen die mij om hulp vragen dan ook vaak zelf in rust en staan ze meer open. Wel heb ik de afspraak dan gemaakt dat ik ze af en toe behandel, als ik vanuit hun eigen geest doorkrijg dat het kan en mag.

 

Gelukkig heb ik ook wel eens in het echt met mensen mogen werken op deze manier en daarbij heb ik ook wel eens mensen betrommeld, waardoor ik de effecten zag die het teweeg brengt. Maar er zijn er weinig waarbij ik dat soort dingen in het echt mag doen. Inmiddels heb ik er ook de ruimte niet meer voor om dat te doen, hoewel ik in mijn woonkamer heel af en toe dat wel toesta, net als de andere dingen die ik kan doen bij mensen. Van reiki, tot andere energetische heling, van drukpuntmassage tot meditatieve aangelegenheden, tot het meereizen in de geest en al die andere dingen. En op afstand gebruik ik nog veel meer als dat zo te pas komt. Zoals ik al eerder heb beschreven in andere blogs. En zoals ik beschrijf in het blog multidimensionaal is er zoveel te gebruiken voor heling, omdat het er allemaal is.

 

 

Liefs, Petra

 

Update: Zoveel jaren later gebruik ik niets meer aan tools om healingen te doen. Mijn multidimensionaliteit is enorm geworden en ik kan daar geen tools meer voor vinden en weet ook gewoon dat het echt niet meer hoeft. Mijn sjamanendrum heeft iemand anders zich toe geëigend, iets wat ik niet kan appreciëren, want als ik deze kwijt zou willen dan zou ik zelf iemand uitzoeken die deze drum mocht gaan gebruiken. Het zijn toch krachtstukken die niet toegeëigend mogen worden door iemand, maar aangereikt mogen worden vanuit de zuivere Spirit en dat was dit niet. En ik werkte toen al zonder tools, daar ging het dus niet om. Als de mens eens wist wat deze vanuit intern leren allemaal kan, zoveel meer.. en we zouden zoveel meer andere dingen kunnen doen om de Planeet en alle Bewoners een Prachtig LiefdeVol BeStaan te kunnen geven. En geven is niet nemen, geven is wel delen.. aanvullen en niet roven of manipuleren, zoals op dit moment nog vele energieën doen. Voor de Toekomst is dit niet meer aan de orde. Daar werken vele LichtWerkers dag en Nacht aan. Daar werken de Natives aan en zoveel meer. Dat het op een Dag Waarheid mag Zijn dat Een Ieder Zijn of Haar Zielenplan in Alle Rust en Liefde mag uitwerken op een VolKomen Positieve Manier, waardoor de Geboorte van een Nieuwe Aarde, Een Nieuw MultiVerSum gewaarborgd is en blijft.