De Reis door Jouw Zelf in Bewust Worden en het Her-Ontdekken en Her-Inneren wie Jij Bent in Essentie
Home » Verhalen » Een Vrije Dag

Een Vrije Dag

 

Mooi weer, de zon schijnt. Eindelijk!

Ik besluit een vrije dag te nemen en in alle vroegte smeer ik een paar boterhammen met kaas, vul een flesje met water, pak mijn opschrijfboekje, kleurpotloden en een tekenblokje en ach, doe eens gek, pakje shag erbij. Doe alles in mijn tas en dat in de fietstas, picknickkleed erbij en al neuriënd stap ik op de fiets richting park.

Daar aangekomen is het nog heerlijk rustig en ik zet mijn fiets tegen mijn favoriete boom en pak mijn spullen uit en installeer me. Wie doet me wat? Genieten maar.

Eerst lekker in de stilte, dan komen de flarden van woorden en ik pen wat gedichten op in het opschrijfboekje. Later sluit ik mijn ogen en dommel nog wat weg.

Als ik weer ben gaan zitten en zomaar wat rondkijk naar de mensen om me heen die nu ook meer aanwezig zijn, ploft zij bij mij neer. ‘Hoi, ik kom even bij je zitten’, en ze begint te ratelen over haar leven, wat ze allemaal doet en verteld over het boek dat ze schrijft en de workshops die ze geeft. Ze geeft me een visitekaartje en ‘en passant’ pakt ze mijn pakje shag en begint er één te draaien. Haar ogen dwalen naar mijn spullen, de boterhammen en het water vooral.

Ik zeg: ‘Waarom ben je bij mij gaan zitten als ik vragen mag?’. Ze kijkt me aan, likt langs het vloeitje, en zegt dan: ‘Omdat jij tenminste aardig bent, er zijn zoveel onaardige mensen’.

Ik zeg: ‘Goh, weet je hoe het komt dat er zoveel onaardige mensen zijn?’. Ze schudt van nee en daarop geef ik haar antwoord. ‘Dat komt omdat er zoveel graaiers zijn. Die komen alleen maar halen, ze denken dat ze komen brengen, maar dat is niet zo. Het zijn van die mensen die van alles aanbieden om er zelf beter van te worden en intussen halen ze van alles bij je weg of proberen dat te doen. Zoals jij. Vuurtje?’.

Ik bied haar een vuurtje aan en mijn hand haalt het pakje shag uit haar schoot, voordat het bijna verdween in het jasje wat ze aanhad, een beweging net op tijd.

Ze wordt vuurrood, staat op en gooit nijdig het pas gedraaide shaggie naar mij toe. ‘Bah, wat ben jij een akelig mens, precies zoals je er uit ziet, je bent helemaal niet aardig!’ Ik glimlach en als ze driftig wegloopt wens ik haar nog een fijne dag. Goed bedoeld, maar vast niet zo opgepakt door haar. Ach ja. Ik steek het shaggie maar aan en blaas wolkjes in de lucht en leun maar wat achterover en geniet van het park en alle wezens die er zijn.

Dan komt er een andere vrouw op mij af. Ze zegt: ‘Hallo, mag ik even bij je komen zitten?’ Ik zeg: ‘Ja hoor, dat mag’.

Ze zegt, als ze zit: ‘Heb je zin in een stukje chocola?’ En ze stelt zich voor en ik stel mij voor. Gewoon even namen. Om daarom. Ik neem een stukje chocola aan en we raken aan de babbel. Ze vraagt wat ik doe en zij verteld wat zij doet. Zij maakt muziek en laat me wat luisteren. Ik lees wat gedichten voor en laat wat tekeningen zien. We praten over van alles en nog wat en zitten tussendoor uitbundig te lachen. Ik bied haar mijn shag aan en we roken samen een shaggie. We geven elkaar een deel van onze boterhammen, even ruilen omdat er bij beiden iets anders op zit. Smakelijk.

Soms zitten we even in ons zelf. Schrijft zij wat noten op en ik wat woorden of ik kleur even wat.

Zomaar gezellig op een vrije dag.

Als we afscheid nemen aan het einde van de dag, omhelzen we elkaar en we bedanken elkaar voor het heerlijk samen zijn en de fijne uitwisseling. En tot misschien ziens op een ander moment.

Een vrije dag.

En de zon scheen ook nog.

Neuriënd fiets ik weer naar huis.
© ByNature@Petra 24-6-2013