De Reis door Jouw Zelf in Bewust Worden en het Her-Ontdekken en Her-Inneren wie Jij Bent in Essentie
Home » Verhalen » Het Verloren Kwartje

Het Verloren Kwartje

 

Hij zag zoveel, zoveel!

Soms bijna ongelooflijk en toch waar.

 

Het was niet zomaar wat, dat zien. Zijn hersenen konden het gewoon nog wat moeilijk bevatten. Toch zou dat wel komen, dat wist hij wel. Als hij zich maar niet zo zou laten afleiden. Dat wist hij wel, maar ja, makkelijker gezegd dan gedaan als er zoveel gezien werd.

 

En die focus, die focus was zo lastig, want als je je altijd liet afleiden is het een worsteling op zich om de focus weer te krijgen. Waar ging het ook alweer om? Het grote plaatje, de details, wie zegt wat en wie doet wat? Of moest hij nu eindelijk eens aan de vraag beantwoorden wat hij zelf zei en wat hij zelf kon? Waar was zijn Hart en waar was zijn Ziel? Welke richting kwam eerst? Welke kwam het laatst en kon het wel zo zijn dat hij dan zomaar zijn Hart en Ziel weer kon volgen? Want wat was dat eigenlijk? Had hij die ooit wel gevolgd of kwam alles voort uit iets anders? De verminking en de trauma's, van al die bizarre levens en het leven op zich in het hier en nu. Waar was zijn Hart en Ziel en hoorde hij het wel goed, voelde hij het wel goed? Zoveel vragen, zoveel antwoorden.

 

De vertwijfeling over zijn voelen, wat was dat dan voor voelen, was het wel waar of wat het gewoon niet waar, was het maar een droom? Maar wat droomde hij dan? Wat is de droom wat is de Waarheid? Kon dat wel bestaan?

 

Ergens diep van binnen was het kwartje al lang gevallen, maar hij geloofde het kwartje niet. Dat krijg je soms als het lijkt of je voor een dubbeltje op deze wereld geboren bent. Een dubbeltje die geen kwartje lijkt te kunnen worden. Ver vreemd end.

 

Toch lag het kwartje daar niet eens. Het kwartje lag op een andere plek. Vlak voor zijn neus, maar door al het zien kon hij het juist niet zien. Hij zag alleen de losse centen, stuivers en andere dubbeltjes zonder het kwartje. Dan zou hij zelf het kwartje van oudsher ook niet kunnen zien. Laat staan het verloren kwartje.

 

 

 

Het leven bestaat uit duizenden munteenheden, maar soms is het alleen genoeg het verloren kwartje te ontdekken dat je al lang in je had, maar waar je het bestaan niet meer van wist. Dan zou je het andere kwartje ook weer kunnen vinden. Is dat nou zo moeilijk?

 

De Geest is goed in blinde vlekken zien en is groter dan de Geest van de blinde vlekken wel te zien. De Mens op zijn best of zal het kwartje eens goed vallen en het ontbrekende kwartje ook tevoorschijn komen?

 

Op iedere vraag bestaat een antwoord. Geen dubbeltje op zijn kant, maar een oeverloos mooi kwartje, dat betaald is met de Kunst van Innerlijk Weten en Voelen, vanuit Hart en Ziel.

 

 

ByNature@Petra 17-1-2016