De Reis door Jouw Zelf in Bewust Worden en het Her-Ontdekken en Her-Inneren wie Jij Bent in Essentie
Home » Artikelen » Onderbewust, bewust, bovenbewust

 Onderbewust, Bewust, Bovenbewust

 

Wij mensen zijn gezegend met een fantastisch brein.

Een brein wat alles kan sturen.Ook ons eigen leven.

Vooral ons eigen leven.

Alleen is het zo dat ons brein vaak gekleurd is door allerlei onwaarheden, zodat hoe we ons leven sturen niet precies is zoals we hadden voorgesteld.

De meeste mensen leven vanuit hun onderbewuste, zijn zich niet bewust waarom ze doen zoals ze doen. Als je je bewuster wordt van dat onbewuste, dan zal het leven heel anders gaan verlopen. In het onbewuste liggen vaak overtuigingen en conditioneringen opgeslagen, die zijn ontstaan door het leven nu. Soms gaan ze ook nog verder terug en komen vanuit familielijnen, soms al eeuwenlang. En soms kan het nog verder gaan.

Vaak geeft het fysieke lichaam aan dat het af wil van die conditioneringen en overtuigingen. In eerste instantie begin je dan ook te zoeken naar de oplossing van het probleem, want het is niet fijn fysieke problemen te hebben. We willen immers het liefst gezond zijn. Toch is ook het lichaam een geweldig systeem. Het geeft heel duidelijk aan dat het niet verder wil, omdat in jouw geest, jouw brein, gedachten leven die je het leven in het hier en nu steeds onmogelijker maken.

In feite helpt het lichaam je bewuster te worden. Als je dan ook na allerlei onderzoeken, misschien operaties, medicijnen en alles wat er nog meer mogelijk is, er achter komt dat je eigenlijk geen stap verder bent, dan word je vaak zo moedeloos en machteloos, dat je het gewoonweg accepteert dat je fysiek wat mankeert.

En dat is een moeizame weg, een lijdensweg. Daarmee worden vaak ook alle conditioneringen en overtuigingen in je leven bevestigd. Het kan dan van kwaad tot erger gaan. Sommige mensen houden de moed er wel in en proberen er zo goed mogelijk mee om te gaan. Toch zakken de meesten wel weer eens terug, het kost veel energie om jezelf staande te houden.

Als je naar het onderbewuste gaat en kijkt en beleeft wat daar gaande is, je het ook heel bewust gaat voelen in je lichaam, dan merk je hoe het zit. Dan kan je door je bewust te worden van een conditionering of overtuiging deze omdraaien en kan je leven een andere wending nemen.  Het is van belang dat de omdraaiing niet alleen met het brein wordt gemaakt, maar ook in het lichaam wordt gevoeld.

Soms is zo´n omdraaiing zo gebeurd, soms duurt het wat langer. Afhankelijk van wat er in je leven heeft plaatsgevonden. Als je zo´n omdraaiing onder de knie hebt, zal je in veel gevallen merken dat je lichaam ook reageert. Als de omdraaiing sterk genoeg is, dan kunnen fysieke problemen acuut verdwenen zijn. En in andere gevallen zal iemand moeten oefenen met de omdraaiing en zullen de fysieke klachten langzamer verdwijnen. Ieder zijn of haar eigen tempo. Het kan ook zijn dat er fysiek veel schade is aangericht en dat er alsnog ingrepen nodig zijn of dat er toch nog wat achterblijft dat niet meer te herstellen is. In principe kan je met behulp van het helen van het brein het lichaam helen.

Als je dan zoveel meer bewuster bent, dan zullen misschien nog andere zaken opduiken, die ook opgelost willen worden. Die zullen doorgaans ook sneller op te lossen zijn. Dan merk je langzamerhand dat je veel beter weet wat je wilt, dat je beter en duidelijker voelt, dat je niet meer verzand in emoties.

Je ziet dan ook dat andere mensen met dezelfde problemen worstelen en er komt meer begrip voor elkaar. Meer warmte voor elkaar. Je bent er weer voor jezelf en daarmee ook meer voor anderen. Je ziet de problemen in de maatschappij vanuit een ander perspectief en begrijpt dat oorzaak en gevolg in het onderbewuste liggen, dat eenmaal bewust geworden een hele andere levenswijze brengt.

Daarmee is de poort naar je bovenbewuste geopend. Je bovenbewuste dat je laat zien dat alles met elkaar in verbinding staat en dat alles energie is en ook dat je daar gebruik van kunt maken. Niet vanuit die conditionering of overtuiging, maar vooral geheel vanuit je authentieke Zelf. Je bovenbewuste Zelf.

En je bovenbewuste werkt vanuit de verbinding met je Hart, je Brein en je Lichaam.

Het leven wordt anders.De verbinding met Je Zelf aangaan, door naar het onderbewuste te gaan, dat bewust te maken en doorgroeien naar het bovenbewuste, is een proces dat jouw wereld veranderd. En daarmee de wereld om je heen.

Als een steentje in het water zul je de kringen van verandering om je heen wijder zien worden. De hele maatschappij wordt hierdoor veranderd uiteindelijk. Tot ver over de grenzen van wat we ooit hadden bedacht.

Verander de wereld, begin bij Je Zelf.

 

Liefs, Petra

 

Note: Het is altijd raadzaam bij fysieke kwalen een arts/alternatief genezer te raadplegen en sommige kwalen zullen misschien blijvend van aard zijn, hoewel ik zelf het volste vertrouwen heb en nooit een arts meer raadpleeg, een training op zich van jaren en jaren oefenen, dat dan weer wel.