De Reis door Jouw Zelf in Bewust Worden en het Her-Ontdekken en Her-Inneren wie Jij Bent in Essentie
Home » Artikelen » Afvallen, aankomen, gewicht, voeding

 

  

Afvallen, aankomen, ons gewicht en ons voedsel

 

Mensen die over of ondergewicht hebben gaan vaak op dieet, moeten sporten van zichzelf of wat dan ook.

Allemaal opgelegde straffen, omdat ze vinden dat ze niet voldoen aan het beeld waaraan ze willen voldoen, denken te moeten voldoen. Nou werken reclames, etc. ook niet echt mee, want je ziet overal beelden van superslanke vrouwen/mannen. Dit heeft niets met de werkelijkheid te maken natuurlijk. Al die modellen moeten er van alles voor doen om zo slank te zijn en te blijven en dat heeft niets met echt leven te maken, sterker het zijn plaatjes die ons opgelegd worden om vooral niet ons zelf te zijn.

Natuurlijk is goed en gezond eten en normale beweging wel een hulpmiddel om beter voor je lijf te zorgen. Het is vaak zo dat als je niet goed in je letterlijke fysieke vel zit, dat vaak ook een kwestie van niet goed in je mentale vel zitten. En als dat zo is, dan is het vaak zo dat je zo veel of weinig kan eten als je wilt, afvallen of juist aankomen lukt niet. 

Niet iedereen heeft deze aanleg, velen wel.

We kennen allemaal het troost-eten, het leeg voelen en daardoor opvul-eten, het uit-verveling-eten, dus het emo-eten en zelfs anorexia en boulimia. Verschillende soorten van problemen met het gewicht, met voedsel tot ons nemen.

Niet blij zijn met jezelf is vaak een grote oorzaak. Problemen in jezelf, niet eruit komen, niet bewust leven kunnen en je eigen keuzes maken hebben hier mee te maken. Jezelf straffen door je op dieet te zetten heeft dan geen zin en werkt zelfs averechts, want dan kom je in het welbekende jojo-effect terecht en daardoor kom je nog meer aan, want het dieet is meestal niet vol te houden en zodra je weer in je oude eetpatroon zit komt er meer gewicht bij dan je al af was gevallen.

Met jezelf aan de slag gaan en kijken waar nou het probleem zit werkt wel. Hoe beter in je vel, hoe beter je je eigen gewicht hervindt. En dan is het misschien heel natuurlijk dat je in de zomer minder weegt dan in de winter. Doe er niet te moeilijk over. Accepteer eerst dat het is zoals het is. Dan problemen oplossen en je zult zien dat het allemaal automatisch gaat met dat gewicht en het eten, en dan ook het juiste eten, want dat is ook een studie op zich en niet zomaar eenvoudig, want er is veel mis op de wereldvoedselmarkt.

Hoe meer je van jezelf gaat houden, hoe beter je er uit gaat zien, in alle opzichten! Daar kan geen cosmetica tegenop zelfs, cosmetica is zelfs een middel om jezelf niet te durven laten zien en ook nog in vele gevallen gifgoedjes. Je kunt jezelf dan eindelijk laten zien zoals je bent en niets is mooier dan de natuurlijke mens.

 

En uiteindelijk heeft alles te maken met energetische stukken die verwerkt moeten worden. Veel mensen hebben energieën in hun lijf die niet van hen zijn (en die kunnen op zoveel manieren binnen komen.. er aan werken dat die energieën verdwijnen en ook niet meer binnen komen is de oplossing) en dan is energetisch afvallen een eerste. Ook hierin zal het lichaam dan willen herstellen en weer goed willen functioneren. Te lang wachten om hiermee aan de slag te gaan levert een langere herstelperiode op. En ja dat weet ik ook uit eigen ervaring, omdat ik het toen nog niet wist en er niemand was die mij dit soort dingen vertelde. Daarom vertel ik het wel. 

 

Liefs, Petra

 

PS Het schijnt zo te zijn dat we, ook als we ‘normaal’ eten nog 10x teveel eten dan nodig is. In plaats van dat we door eten meer energie krijgen, moet ons lichaam juist veel energie gebruiken om die spijsvertering aan de gang te houden, dit geeft ook klachten zoals oa hoofdpijn (als je lichaam het niet bij kan benen, dan hopen de gifstoffen zich op), moeheid, etc. Voor meer over Voeding, klik op de link.