De Reis door Jouw Zelf in Bewust Worden en het Her-Ontdekken en Her-Inneren wie Jij Bent in Essentie
Home » Artikelen » De grote verandering

 

De Grote Verandering

 

Huwelijken, vriendschappen stranden bij de vleet, banen verdwijnen, mensen raken van alles en nog wat kwijt, eigenlijk is het een grote chaos. Nu al jarenlang en meer dan ooit.

Hoe dat komt is heel eenvoudig te verklaren. De mens zelf moet veranderen, de mens zelf moet weer heel worden, zichzelf worden.

We hebben de afgelopen eeuwen de gekste dingen geprobeerd, maar feitelijk is er niets dat werkt, omdat we voorbij onszelf gingen. Ons ware zelf. Ons Natuurlijke Zelf.

Dat woord zegt het al. Natuurlijke Zelf. Dat hoort dichtbij de Natuur. En daar zijn de meeste mensen mijlenver van af geraakt.

Alles wat los moet, raakt los. Alles wat niet meer kan bestaan, omdat het niets met het werkelijke bestaan te maken heeft, zal verdwijnen.

Omdat alles verandert en omdat dat nou eenmaal de bedoeling is zoekt de mens zich zelf weer op, al vinden heel veel mensen dat ook heel moeilijk, want er is niets meer om je aan vast te houden lijkt wel. Dat klopt, dat is ook zo. Alleen maar aan jezelf. Jouw zelf wil ontdekt worden. Herontdekt worden. Jouw zelf wil dichter bij zichzelf zijn. En om dat te bereiken ga je door verschillende lagen van het leven heen. Er is van alles af te leggen. Voor iedereen zal dat anders zijn.

Het is maar net in welke situatie, in welk land je geboren bent, gekomen bent en meer factoren. Waarheen de paden je zullen leiden om dat af te leggen wat niet meer nodig is. Alle onderdrukking, alle dictatuur, op welke wijze dan ook zal willen verdwijnen uit je leven. En dat gebeurd in zoveel lagen, eerst alles binnen in jezelf en vanzelf groeit dan ook de buitenkant mee. Met dat doel om ware vrije mensen te worden, die in zichzelf staan, zichzelf zijn. Die verantwoordelijkheid neemt voor het leven, omdat die weet wat het leven is.

Het is een graafwerk en voor velen niet makkelijk. Het heeft met zoveel te maken ook. Het heeft te maken met al het leven wat ooit is geweest op aarde en er nog steeds is. Het heeft te maken met alles te doorzien wat ten diepste niet klopt met dat wat in je ziel aanwezig is.

Wees daarom niet bang, niet bang om alleen te zijn, niet bang om mensen te verliezen. Het past gewoon niet meer. Tot het misschien ooit wel weer past. Het ligt er aan of iedereen zijn of haar pad ook daadwerkelijk gaat lopen en het aandurft. En nee, soms wil je niet meer. Dan is het even genoeg. Dan is het alleen zijn ook genoeg. Een mens heeft een ander mens wel nodig. Vereenzamen is niet de bedoeling. Daarom is het ook belangrijk te vertrouwen op je eigen verandering. Bij iedere verandering horen andere mensen. Niet omdat je niet meer houdt van de mensen die er eerst waren, integendeel. Omdat je houdt van die mensen die er eerst waren ga je verder. Omdat je weet dat ook zij het recht hebben om compleet te worden, zichzelf te ontdekken. Soms is dat verschrikkelijk pijnlijk ja. Dat wil je liever niet, toch is het de weg, de enige.

Aan het einde van je paadje zijn er bijna geen mensen meer over. Niets of niemand matcht meer met jou. De kunst is dan om ook dat te doorzien. Dat je je werk goed hebt gedaan. Want diep van binnen zal je je goed voelen. Blij met jezelf in alle opzichten. Het is dan alleen nog maar wachten op die anderen die ook wel komen, die bijna zover zijn.

Er is een wet die altijd aantrekt. Mensen zijn sociale wezens. En voelen wat past of niet. Je hoeft alleen maar in het gevoel te zijn. Dan volgt de rest vanzelf.

Laat het allemaal gebeuren, volg je hart. Telkens weer. En weet wanneer iets klaar is. Leer te weten wanneer je iets onder de knie hebt en wanneer je verder mag. Weet ook wanneer je nog herhaling nodig hebt en accepteer dat gewoon. Het is geen schande dat je iets niet zomaar kunt.

We mogen vallen en opstaan. Het is ook gewoon niet anders. En voel je niet schuldig om dingen die je wel of niet doet op welk moment. Ze zijn er toch? Zodra je je er bewust van wordt dat het anders kan, ga je dat ook doen.

 

De reis van het leven in de periode dat alles op aarde zo sterk veranderd is een extra bijzondere reis want jij veranderd mee. Ook als je niet wilt. Leer te drijven op de golven, leer om je adem in te houden onder water, leer om te duiken, leer om op de wal te klimmen, leer om volop adem te halen en te zeggen Hehe Ik Ben er weer!

 

Tot Zover!

 

 

Liefs, Petra