De Reis door Jouw Zelf in Bewust Worden en het Her-Ontdekken en Her-Inneren wie Jij Bent in Essentie
Home » 14-11-2015 Overgave

14-11-2015 Overgave

 

Ola,

 

Na gisteren in Biarritz overnacht te hebben op een plek waar nagenoeg niks bij de hand was, sta ik nu bij een garage en heb stroom en kan water tappen. Dat laatste doe ik morgen wel, nu even niets meer.

 

Vannacht trouwens goed geslapen daar en ook nog midden in de nacht briefjes voor de ramen zitten maken, waar in 4 talen healing op staat en dan ook nog in plastic, want ik had nog 2 hoesjes bij me waar ik die papieren in kon doen. Dus nu op 4 ramen zichtbaar wat ik te bieden heb. Was zo'n ingeving waar ik maar naar luisterde. Vanmorgen de camper ook her ingericht, want ineens weer meer ruimte, hoewel ik nu nog steeds alleen maar de helft gebruik. Het wordt niet voller en dat is fijn.

 

Na de berichten over Parijs en dat ze de grens willen sluiten, voelde ik ook wel aan mn vaarwater dat ik uit Biarritz weg moest en ook al was het gebeurd in van Parijs (ik hoop trouwens dat Bieke er door gekomen is of dat ze dat nog moet.. laat het goed gaan), dan nog wilde ik daar weg.

 

Waar naar toe? Even geen richtingsgevoel, maar San Sebastian en dan richting Pamplona was wel een keuze die goed voelde. Weg uit Frankrijk in ieder geval.

 

Dus rustig op weg naar Pamplona en via de hoofdwegen die niet zo steil zijn. Prachtig om de bergen te zien en ik genoot dan ook van de rit. Ook even de emoties achter het stuur, dat ik hier zomaar rij en dat dit iets is wat ik ook zo graag wilde. Eens wat zien van de natuur, ook al was het dan maar vanaf de hoofdweg. Dat ergens wandelen komt nog wel een keer. Dan hoeven de bergen van mij ook niet zo steil te zijn overigens. Nu vind ik kijken al heel mooi.

 

Maar de weg naar Pamplona had een verrassing in petto. Op een gegeven moment vond ik dat de temperatuur van de motor toch wat op liep en ik dacht nou dan ga ik lekker pauze houden, dus een parkeerplaats op. Ik ben een was in de emmer gaan zetten en ook de sproeikop van de douche heb ik eens even in de azijn gezet. Vond ik wel een fijne besteding van mijn tijd naast even wat lezen en wat liggen. Tijdens het liggen zag ik weer lichtwezens in en om de camper en ik hoorde dat het allemaal goed kwam. Zo van.. ach meisje je hebt recht op een beter leven, het zal je gegeven worden. Dus ik blij en toen dat allemaal kwam, dacht ik ok dan ga ik gewoon richting Portugal. Dus ik ga de koers uitzetten en als ik wil vertrekken is er net een vrachtwagen chauffeur die een plek zoekt op de parkeerplaats en als ik sein dat ik weg ga, kan hij net staan. Dus die man wel blij.

 

Maar dan, ik rij weg. Rij de oprit op, schakel van 1 naar 2 en de motor stopt!!! Shit dus! Ik laat hem achteruit rijden weer de parkeerplaats op, waar ik dan half in de berm kan staan. De Poolse vrachtwagenchauffeur staat net en komt naar me toe. Kaduuk zegt ie en meer komt er ook niet uit aan woorden, want Polska. Verder heel vriendelijk en hij gaat direct onder de motorkap kijken. Met handen en voeten gebaart hij wanneer ik wat moet doe en ik doe dat. Na een tijdje loopt de motor weer en hij gebaart 5 minuten laten lopen en dan kan ik weg. Zo gezegd zo gedaan.

 

Na die 5 minuten hetzelfde gedoe weer. Ik ben weer net op de rijbaan, ga van zn 1 naar zn 2 en motor uit. Ships.. gevaarlijk ook, want ook al is het niet druk, er komt toch zo nu en dan een vrachtwagen of een auto aan. Dus alarmlichten aan en weer achteruit laten rijden mbv handrem en gewone rem remmen, want dat gaat best hard als je laat vieren. Komt ook weer goed en de Pool komt weer kijken. Na nog zo'n poging van heen en weer en weer terug, besluit ik en de Pool dat ie wel kaduuk is. Ik zou volgens hem einz einz zwei moeten bellen en dat doe ik dan maar. Voor ik iemand heb die een beetje Engels spreekt ben ik een aantal minuten verder, maar gelukkig is er iemand die ik kan vertellen over hoe en wat. Ze sturen de politie in ieder geval.. uitleggen waar ik precies ben is ook lastig, want ik had immers geen detail kaart en mn navigatiesysteem vergat ik even (niet handig), maar ik kon uitleggen dat ik waarschijnlijk zo'n 30 km voor Pamplona stond en dat dat klopte bleek, want na een kwartier kwam de politie.

 

Ik zat op dat moment al in de overgave, want wat anders. Ook het gevoel dan wel op de juiste plek te zitten had wel de overhand. En ik dacht zelfs.. zal wel bij het Goddelijke Plan passen dan. Maar tussendoor ook de tranen, van vermoeidheid en gedoe en het alleen zijn hierin. Maar ook weer net zo goed herstel. En ik dacht ook.. nou ik krijg zo wel rust. Ook al had ik dat ook wel anders willen doen, blijkbaar nu even zo nodig.

 

Afijn, de politie wist het uiteraard ook niet en die adviseerde toch maar mn camperverzekeraar te bellen. Ze zouden dan over een uur weer komen kijken bij mij. Ok en muchos gracias.

De camperverzekering neemt niet op, maar ik krijg wel een ander nummer. Dus bel ik daar naar toe. Of ik dan wel een reisverzekering heb? Nee dus. Ik heb even uitgelegd hoe het zit en ging en we zullen wel zien dus. Eerst moet ik maar hulp besloot de man aan de lijn. Vond ik ook wel. Na een half uur werd ik terug gebeld door een vrouw en die heb ik wel vier keer aan de lijn gehad voor ze begreep waar ik stond. De politie had me duidelijk opgeschreven waar ik stond, nl N-121-A, km 36. Maar dat was niet vindbaar voor de dame van de hulpdienst. Ik uiteindelijk de coördinaten doorgegeven van het GPS in mn navigatiesysteem en de naam van het dorp en toen werd het haar duidelijk. Na nog twee keer bellen kon ze me vertellen dat er een garagehulpdienst onderweg zou gaan naar mij. En na een kwartier kwam er een sleepwagen en een personenwagen aan. Alleen.. de sleepwagen was te klein. Dat begreep ik al toen ik het zag en de mannen dachten dat ik dat niet begreep, maar dus wel. Zij weer weg en een half uur later kwam er een grotere sleepwagen. Ik werd met camper en al op de wagen gesleept en toen mocht ik uitstappen en meerijden in de sleepwagen. Had ik zoiets al ooit beleefd? Dacht het niet, dus sja ook een ervaring.

 

Intussen zat ik met alle mensen die me zouden helpen en tot dusver geholpen een hartsverbinding te maken en dankte ze al van te voren voor de hulp en dat ik echt medewerking mag krijgen en dat ik even niet aan de kosten moet denken, want dan krijg ik het Spaans benauwd.

 

De plek waar de sleepwagen me naar toe bracht is een garage in Santesteban, een eindje terug. Gekke is dat de navigatie vanmiddag al een keer riep dat ik terug moest gaan. Toen zat ik gewoon in de camper de routes te bestuderen. Heel apart. Ook apart dat ik onderweg al meerdere malen de naam Aragon had zien staan (deed denken aan Aragorn en ik dacht nog.. doe me een Aragorn die even dingen oplost) en waar sta ik nu.. juustem.. garage heet Aragon.

 

Het op en af rijden/slepen van de camper op en af de straat was wel even lastig. Wat een dobber zeg. En jawel achterkant van de camper heeft dat ook gevoeld. Het was inmiddels al donker toen ik weggesleept ben, dus geen idee hoe die achter/onderkant nu is. Pfff. Maar wel mateloos bewondering voor die mannen die deze klus klaren. Overigens ook weer voor de vrachtwagenchauffeurs hoor, zoals ik al heel lang heb. Wat een baan zeg en wat moet je dan kunnen rijden en manoeuvreren en weet ik wat al niet meer.

 

Nou goed, de camper staat nu op het terrein van de garage en iemands dochter werd ingeschakeld per mobiel om te tolken. Haar vader was er even later ook en die man sprak een petit peu inglisch zei ie. Intussen is die man wel een engel, want hij heeft me geholpen aan electra en me gewezen waar ik water kan tappen. En waar hij zn best deed met engels, begin ik te vragen naar Spaanse woorden en ik kwam tot buenos noches in ieder geval bij het voorlopige afscheid na al het geregel.

 

Natuurlijk kan de garage pas maandag wat doen.. dat werd me met veel verontschuldigingen verteld, maar ja ik weet niet anders, dus die snap ik heel goed. Dus maandag maar weer verder zien.

Ik heb nog niet gekeken hoe mn badkamer er uit ziet, want die emmer met was stond daar en dat teiltje met azijn ook. En dat geheel is wel heel erg muchos schuin gegaan, dus ik kijk nu om het hoekje en wat blijkt.. alles is ok. De was mss wel automatisch gewassen en de douchekop aardig ontkalkt. Volgens mij moet ik morgen maar eens even in de camper gaan douchen. Was niet mn opzet, maar wordt nu wel een keer tijd, dwz wassen met koud water doe ik wel steeds, maar mn haren wassen zou ook fijn zijn. En ik heb stroom en de gasflessen zijn groot en ik heb een boiler, dus ik moet dat er ook maar eens op gaan wagen dan. Is de badkamer daarna ook weer een keer schoon. Gelukkig had ik de boel al aardig ontruimd daar, dus moet kunnen. En ik verlangde nog wel zo naar een zonovergoten camping ofzo met douches. Not dus. Weet ook niet wat beter is .. een camping is ook niet zo mn ding en jawel ik heb wel riviertjes gezien, maar volgens mij zijn die hier ook oerkoud, dus ook maar niet dan.

 

Heb die aardige man overigens wel een healing aangeboden en zn dochter ook als ze willen. Ook een hele uitleg aan vooraf gegaan, maar toen het woord energetico viel, viel ook het kwartje. Wie weet kan ik zo iets terug doen. Overigens heeft deze man ooit ook veel gereisd naar different countries vertelde hij en verontschuldigde dan ook dat het zo lang geleden was dat hij engels sprak en dat hij het verleert was. Dus ik zeg nog.. kunt u weer leren doordat ik hier ben en dan leer ik wat Spaans.. vond ie wel leuk en nadat we nog even spraken over good persons overal in de wereld namen we dus dat afscheid met buenos noches.

 

En ik doe hetzelfde. En ik zeg ook hasta la basta.. morgen maar eens aan de wandel dan, kijken wat ik hier allemaal tegen kom, na het water halen (denk dat mijn tuinslang niet gaat passen naar de watertank toe, maar ik heb natuurlijk wel kannen en een trechter en dan wordt het meditatief water halen en tanken) en dan douchen enzo. Ben ik al met al ook wel een halve dag zoet mee vermoed ik.

 

Dus hasta la pasta en vaia con dios?!

 

Liefs van mij.

Reactie plaatsen

Reacties

bart
4 jaar geleden

heel veel sterkte en probeer te genieten xx

Miranda Schouten
4 jaar geleden

Wow heftig dagje maar er zitten mooie stukken in :) Hoe alles zo past en je toch om de goede plek komt, ben benieuwd wat het brengt.. Geniet maar even van je verplichte rust zal niet voor niets zijn deze pauze xxx Hugs Miran.

annie
4 jaar geleden

Kijk goed om je heen als je op plekken wordt " gedumpt";) lees je in, in de geschiedenis .Dit alles is ook met een reden. Kijk alleen al maar naar de garage waar je nu staat en de mensen die er zijn. Waar in nl zou dit gebeuren als je op zaterdag laat aankomt bij een garage? Nergens toch? Alles is een onderdeel van het vooropgesteld plan en je gaat het redden....zeker weten <3

Georgia
4 jaar geleden

Geweldig, heb vetrouwen toch? Men krijgt altijd t aha moment ietsje later. Go girl go, enjoy the ride. Even if you don't see us you are never alone.xxx:-D

Jacqueline
4 jaar geleden

Heel leuk je verhaal, ik wens je veel courage toe, overigens, ik geloof toch wel dat zo links en rechts een camping moet zijn die open is ? Je bent in ieder geval al een heel eind gekomen met de camper, daar is toch lef voor nodig xxx

Louise
4 jaar geleden

Heb je al een dag gehad dat alles soepeltjes verloopt??<3

Marjenne
4 jaar geleden

Wat een avontuur zo he! Geniet van de "verplichte"pauze! Hoop dat ze je snel kunnen helpen hoor ????