De Reis door Jouw Zelf in Bewust Worden en het Her-Ontdekken en Her-Inneren wie Jij Bent in Essentie
Home » 20-1-2016

20-1-2016 Daar zit ik dan

 

Na de fantastische hulp van Antonio in en om Porto en met hele bijzondere, mooie ontmoetingen met ook anderen, ben ik dan nu op het land belandt van een nederlands prachtig, ook zeer bijzonder lief stel, welke ik in NL al had ontmoet. Ergens tussen Penamecor en Fundao zit ik nu, dichtbij de Spaanse grens, ik zeg niet precies waar. Voor diegene(n) die ik hier mag ontmoeten zullen die gegevens openbaar gegeven worden als het zover is.

 

Gisteren is Antonio al na zo'n 40 km achter het stuur gekropen en hij vond het zo leuk volgens mij dat ie is doorgereden tot waar we op de plek van bestemming waren zoals afgesproken. Het was echt een prachtige rit met zoveel moois om te zien en Antonio kon veel vertellen over de omgevingen. En ik kon dus heerlijk om me heen kijken en genieten van al dat moois. Bergen, rotsen en vooral de speciale pijnbomen die zo anders zijn en welke ik begon te herkennen van het visioen wat ik had. Weer een aanknopingspunt.

 

Het was al donker voor we op de plek van bestemming waren en dat hele laatste stukje was net zo spannend als delen op de snelweg waar we maar klommen en klommen en waar geen eind aan leek te komen, maar de camper heeft zich goed gedragen. De camper die overigens korte steile stukken op kleine weggetjes makkelijker vindt dan die hele lange stukken op de snelweg. Daarom nam ik wss ook altijd de andere hoofdwegen ipv de snelweg. Bovendien vele malen leuker. Over dat laatste stukje.. het land op rijden.. dwz over een zand/kleipad waar je op een bepaalde manier doorheen moest rijden, anders zou dat niet goed komen. Daar gaf Antonio dan maar het stuur over aan E. E. en A. (ik kort maar af, want heb nog niet gevraagd of ik hun namen mag noemen) hadden ons trouwens wel even ergens opgepikt en reden voor, want dat laatste stuk vanaf dat punt hadden we wss niet gevonden. Mijn navigatie systeem kan het hier in ieder geval niet vinden. De Portugese wel, maar ja ik kan nog steeds geen Portugees verstaan of lezen en ik had dat systeem nog niet uitgeprobeerd en ingesteld met nederlandse taal (wist ik toen nog niet, nu wel)(MEO Drive is dat.. Tip!) en ja Antonio had het kunnen gebruiken, maar dit was helemaal fijn zo, want alsnog staat de plek waar ik nu ben nergens. Het is een plek zo het bos in en dan op een open plek komen op een klein bergje met een groene vallei. Tussen alle hooggebergtes hier in. In het donker geen idee, maar bij daglicht was de schoonheid te zien.. WAUW! Waterputten aanwezig en E. en A. druk doende om off the grid te wonen. En dat lukt ze heel goed met alle ideeën en bezigheden.

 

En ik mag hier staan!!!!

 

Door ons contact, de herkenbare camper perikelen, het doorzettingsvermogen en ook zoveel strubbelingen om hier te komen en doordat A. in een meditatie die ik had ingezet het land heeft gezien en dat aansloot op de vroegste visioenen van E. Hoe is het weer mogelijk!!!! En ook omdat ik ook mn intuitie, hart en ziel volg, net zoals zij en ook omdat zij ook weten dat er dingen klaar moeten zijn voor in de toekomst.

 

Antonio wil volgens mij geen nederlanders meer zien intussen met zulke rare ideeën, want die viel dus ook van het ene gekke in het andere gekke, maar we hebben wel vreselijk gelachen en hij heeft ondersteund en doet dat nog vanaf afstand waar hij dat kan met zijn connecties en wetenschap. Helemaal super. Ook voor E. en A. Die Portugezen zijn echt belachelijk aardig en het land is echt belachelijk mooi.

Dus ja, ik voel me thuis komen. Zo anders in de energie allemaal, wat een verademing.

 

En ja, ook Portugal heeft zo z'n geschiedenis en crisis en moeilijkheden, maar op de 1 of andere manier gaat het hier allemaal heel anders. De mensen zijn correct, eerlijk en open. Tenminste die ik gesproken en ontmoet heb wel.

 

Al met al gelukkig ook dat we gisteren doorgezet hebben en niet pas vandaag doorgereden door hier, want met de regen die viel was dat wss niet gelukt met de camper. Aan het weggetje wordt nog gewerkt om de diepe sporen en kuilen en gaten wat te vullen, zodat het begaanbaarder wordt. Bovendien moesten we vandaag vroeg naar Fundao waar A en E wat te regelen hadden en waar we Antonio op de trein terug naar Porto hebben gezet. Ik hoop dat ie goed thuis gekomen is en een beetje heeft kunnen bijkomen van alles, want volgens mij is dat wel nodig.

 

Ik heb vandaag ook weer eens in een gewone auto gereden en dat was even wennen, maar wel heel handig hier. En mooi!!!! Mooi! Mooi! Shit zeg wat mooi. En ik wist niets, maar dan ook helemaal niets van Portugal. Hoe is het mogelijk! Maar ook hoe is alles mogelijk zoals het ging.. niet te veel over nadenken.. het is gegaan zoals het is gegaan en als ik geen pech had gehad waren A en E hier nog niet geweest en was ik niet hier belandt voor the time being.

 

De mogelijkheden die we elkaar geven is die van ik op het landje en de spullen passen en lekker wat klussen doen die hier mogen gebeuren als zij weg zijn. En ook de komende tijd samen dingen doen als ze er nog wel zijn. Helemaal leuk! Eindelijk eens ergens iets mee helpen op te bouwen wat mag blijven en niet steeds weg moet, omdat het niet mag. Dat voelt een stuk beter dan al dat oeverloze werk in NL in mn uppie doen en er niks mee mogen, dus geen dingen meer doen die geen bestaansrecht hebben. Hehe. Eindelijk energie ergens in steken waar anderen wat aan hebben. En we hebben wat aan elkaar, wel zo leuk en zo fijn. Inmiddels ook weer met healingwerk bezig geweest, want A kon wel wat gebruiken, is dan ook zo veel fijner om te doen. Gewoon.. er voor elkaar zijn, samenwerken waar dat kan en elkaar in elkaars waarde laten en respecteren. Heerlijk! En elkaar begrijpen, open in het contact en zo nog meer. En de mogelijkheden van hier, te veel om op te noemen.

 

En ja, ik ga zeker door met mijn eigen healingwerk op afstand, maar ook waar ik dat fysiek kan doen mensen. En intussen ook zien of ik af en toe op pad kan om mijn plek te zoeken, maar ook goed om eerst wat contacten hier te hebben en tips te krijgen, als het mogelijk is ook wat van de taal oppikken (ik begin het soms te begrijpen waar het over gaat, maar de woorden zijn nog lastig om uit te spreken, heel andere klanken en toonhoogten, maar prachtig om te horen).

 

En ja, ik wacht gewoon weer tot er iemand bij komt, bij mij dus, om verder op pad te gaan. Dus ik sta hier gewoon lekker even. A en E zullen wss een tijd weg zijn ook, dus ik heb voldoende tijd voor alles. En als zij dan weer terug komen is hier al 1 en ander gebeurd.

 

Voor diegene(n) die hier willen zijn om mij te ondersteunen .. ik krijg nog te horen wat er zoal mag gebeuren, maar oa de tuin opzetten, kruiden zoeken die er al zijn en evt daar wat van verplanten, zodat er meer van komt (het is landbouwgrond, dus dat mag), moestuin aanleggen, fruittuin aanleggen, omheining maken (everzwijnen lopen hier, herten, vossen, maar ook de schaapsherder had hier zn gangetje en weet ik veel wat er hier nog meer aan dieren loopt en vliegt, heel veel vogels die ik nog niet eerder zag, en waardoor een hekwerk, uiteraard van de stammetjes die hier zijn.. alles hergebruiken zoals ik in NL ook al leerde en alles wat hier nog meer is, zo natuurlijk mogelijk, maar toch leefbaar) en ik weet niet wat nog meer.

 

Morgenavond word ik in het dorp voorgesteld aan de burgemeester (die ook heel gewoon is heb ik al gehoord), aan de mensen in het cafe, annex winkeltje en ook staat op de planning om kennis te maken met wat andere mensen hier die ook anders bezig zijn of anderzijds leuk kunnen zijn om te ontmoeten. Engelsen en Belgen (dat praat ook even makkelijker tussendoor). Natuurlijk wil ik het kerkje hier ook bekijken, want stel je voor dat ik al op de goede plek zit! Kan ook nog. Maar dat weet ik nog niet. Daarom fijn dat ik ook wat fysiek werk hier kan doen, dat leidt af en brengt ontspanning. Kan ik beter doorkrijgen wat de bedoeling is verder. Maar eerst is dit de bedoeling, dat voel ik wel. En ik vind het echt super!

De komende tijd hier maar even een plek maken, dwz luifel uit en een zitplek buiten, samen met E de zonnepanelen verslepen en aansluiten op beide campers geloof ik en vooral veel genieten ook.

 

Nog even een andere tip.. E is beschikbaar om mensen tips te geven om als ze hier in de buurt ook iets willen doen.. zoveel mogelijkheden en de Portugezen zijn blij dat er wat gebeurd. Veel oudere mensen die hun land willen verkopen dat ze niet meer kunnen bewerken, omdat ze te oud zijn en geen mensen hebben die het overnemen. De regering zit daarmee in de maag en als je niet kunt kopen, kun je het wel met bv subsidie krijgen om te bewerken op een permacultuur manier met instandhouding van het inheemse. Wel is het dan zo dat je belasting moet afdragen van de opbrengst, maar voor sommigen is dat mss geen probleem. Ook zijn er landjes genoeg te koop voor niet eens heel veel, maar dat moet je dan uiteraard wel hebben. En ach, er zijn nog veel en veel meer mogelijkheden.

 

We zijn nu echt bezig met die andere wereld neer te zetten.. heel praktisch, heel aards en zo groeien we verder. En voor mij gaat het uiteindelijk nog een stap verder. Ik verheug mij er op dat ik eens mijn gong in de kerk kan laten klinken, we met een groep healers bezig zijn en daar in en om die kerk kunnen wonen en anders leven.

 

Tot zover weer.

 

Liefs, Petra

 

PS Healingen geven is vanaf nu weer goed te doen en ja graag! We willen immers verder groeien en er zijn veel mensen nodig om dat te doen wat de bedoeling is en om tot ons hoogste plan te komen dat er in zit.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

hettie
3 jaar geleden

Mooi hoe alles gegaan is

bart
3 jaar geleden

een btje thuis
mooi xx