De Reis door Jouw Zelf in Bewust Worden en het Her-Ontdekken en Her-Inneren wie Jij Bent in Essentie
Home » Missie, Visie, LevensDoel

Missie, Visie, LevensDoel

 

Ik heb mij afgevraagd waarom ik moeite zou doen om deze website te maken. Het is immers mijn weg die ik ging en ga. Ik had immers alles onderweg al meerdere malen gedeeld.

 

Toch besef ik mij dat velen ongeveer hetzelfde pad lopen en er misschien toch wel iets aan kunnen hebben en om niet iedereen het wiel opnieuw uit te moeten laten vinden, kan ik op z'n minst handreikingen doen en als ik iemand, al is het maar één iemand, daarmee iets mee kan geven van enige waarde, dan voel ik mij een geslaagd mens, hoewel ik afgeleerd heb om dat van anderen af te laten hangen, want er zijn er maar weinig die zien wat je doet en wat je waarde is. Daarom moet je die zelf zien. Dat heeft bij mij ook echt wel een tijd geduurd voor ik deze zag, maar dat had ook te maken met de processen die ik zelf eerst door moest voor ik iets van betekenis kon zijn in het werk wat ik nu nog incidenteel en exclusief doe. De krachtige, unieke healingen welke ik verzorg. 

 

Verder wil ik hier ook graag kwijt wat ik zie wat er in de toekomst moet gebeuren om niet iedereen de dood in te jagen, voordat ze zover zijn. Want dat is wat ik mijn leven genoeg gezien heb. Mensen totaal ontspoord door het maatschappelijke systeem, die geen uitweg meer zien en vroegtijdig sterven door van alles wat niet zo behoort te zijn. Ik ben zoveel mensen verloren aan de dood van het niet leven, aan ziektes die er niet hoeven te zijn, dat ik van mezelf in ieder geval deze site moet laten bestaan en mijn werk kenbaar moet maken. Laat ik zeggen dat ik dat voel als mijn zielenopdracht.

 

Ik meen te kunnen zien dat veel mensen ondertussen wel begrijpen dat het leven er heel anders uit ziet dan ze het zouden willen beleven. Zelf zie ik dat al heel lang, veel te lang misschien wel. Ik zie gelukkig ook wel hoe je het om zou kunnen keren. Gezondheid, welzijn, geluk, plezier voor iedereen en jawel, daar horen ook heus minder fijne dingen bij, maar dat is dan het leven. Wel een tikkeltje anders dan we heden ten dage zien.

 

Terwijl er overvloed zou kunnen zijn, lijkt iedereen tekorten te hebben. En daar gedraagt men zich ook naar. De één wil nog meer dan de ander en vaak gaat dat over de rug van hen die heel simpel leven en in principe gelukkig kunnen zijn. Mensen die gewoon de dingen doen die ze met hart en ziel doen, omdat ze zo zijn, kunnen hun onderdak niet meer betalen, de vaste lasten niet en zoveel meer. Natuurlijk kunnen veel mensen ook heus wel een stap terug doen. Daar gaat het niet om. De vrijheid van leven wordt ingeperkt en is in feite al eeuwen ingeperkt. Als je je verdiept in de ware geschiedenis, en dan moet je het niet hebben van de geschiedenisboekjes, want die kloppen domweg niet, dan zie je dat er altijd de onderdrukten waren en de onderdrukkers  Het lijkt er op dat het op het moment een richting op gaat waar de onderdrukkers (kort gezegd machthebbers) zoveel macht hebben, dat iedereen daar verder onder moet lijden.

 

Iedereen heeft het vermogen om te onderdrukken of onderdrukt te worden en dat heeft te maken met een deel in ons dat geheeld moet worden. Alleen wordt dat zo absoluut niet verteld, want daar hebben de grote machthebbers geen baat bij, want dat levert niets op voor hun denken ze. Zij denken uiteraard in geld en dat geld is hun macht.

 

Ik denk in andere termen. Ik denk in gratis onderdak, gratis voedsel, gratis voorzieningen, elkaar gaandeweg helpen met het leren van een vak, een handeling, lessen van het leven, of wat dan ook. Ik denk aan veel natuur, overal, want het is ook al zoveel malen bewezen dat dat beter is voor de mens. Ik denk aan ruilen, delen, geven. Ik denk aan recyclen. Ik denk aan van alles, behalve dat wat er nu is. En ja, ik heb tijd gehad om na te denken, omdat ik altijd voelde dat er zaken waren die niet klopten. Ik ben zover gegaan als ik kon, heb me zelfs in de politiek verdiept en me ook weer terug getrokken, om alles uit te diepen waar ik dat maar kon. Ik zie weggeefwinkels voor me, nu nog de 2ehands zaken die ook alweer commercieel zijn, waar mensen kunnen werken, grote stads/dorpsmoestuinen, repaircafés, ateliers waar mensen van gebruikte goederen weer andere dingen kunnen maken, naaiateliers waar van oude kleding ook weer iets leuks gemaakt kan worden, zodat creatieve mensen ook lekker bezig kunnen zijn, en zo maar voort.. voor iedereen werk wat hij/zij wil doen, ontwikkeling die vanuit vrije keuze kan worden gemaakt en voor het geld dat er nog nodig is bv een basisinkomen wat goed gefinancierd kan worden als het allemaal anders aangepakt wordt. Mogelijkheden genoeg! Iedereen kan zijn/haar talenten gebruiken, ontwikkelen en plezier hebben aan het simpele feit wat leven is. Bovendien zouden de kansen voor mensen die andere ontwikkelingen hier op Aarde kunnen brengen ook beter toegankelijk mogen worden, er zit meer in de mens dan wat er nu is en dat aanboren geeft enorme vrijheid, maakt de Aarde weer leefbaar en geeft werkelijke kansen op een Fijne SamenLeving. 

 

Ik kom heel simpel uit op o.a. zelfvoorzienend wonen. Er zijn zoveel mensen die dit dolgraag zouden willen, maar het wordt ze vaak onmogelijk gemaakt, want 'men' wil nog steeds dat ze geld gaan verdienen voor een systeem wat niet deugt. Een systeem wat inderdaad letterlijk ziek maakt. Een systeem wat ziek is. En het heeft werkelijk niets te maken met dat mensen niet werken willen, want werken wordt ook uit het verband gehaald van ontwikkeling en ontdekking hoe je dingen kunt doen. Mijn ervaring zonder betaalde baan is dat ik veel meer werkte uit vrije wil en vanuit mijn hart bezig ging en ik moet ook zeggen dat ik eigenlijk nog nooit zo hard gewerkt heb. Een 'gewone' baan is meer vakantie dan het werk wat ik doe en deed. Werkelijk werken voor mens en maatschappij, werkelijk dienstbaar zijn.

 

Goedkoop en zelfs bijna gratis kan je huizen bouwen van o.a. leem en stro, goed ademend, organisch, flexibel, zelf onderhouden is makkelijk en vooral heel gezond om in te wonen. Gemeentes zullen alleen grond beschikbaar moeten stellen en daar geen belasting op moeten heffen of wat dan ook. Als je de voorzieningen volledig natuurlijk houdt is er geen riolering nodig en geen andere dure apparatuur dat schade berokkend aan mens en natuur. Er is ook nagenoeg geen afval.

 

Iedereen kan in het zelfvoorzienend plan groente verbouwen op eigen perceel en op openbare plekken kunnen eetbare struiken, bomen en wat al niet meer komen. Geen voedselbank meer nodig en iedereen gezond eten. Geen toegevoegde stoffen die niet deugen voor een mens.

 

Iedereen kan bezig zijn met dit soort dingen, omdat het simpel is. Jong en oud, dik en dun, lang en kort, grijs en zwart en noem maar op. En zij die niets kunnen, die kunnen in ieder geval genieten.

 

Ik heb al zo vaak uitgelegd dat iedereen weer in verbinding met elkaar komt, wat ook al beter is voor de gezondheid. Men kan elkaar weer leren hoe het lichaam werkt van jongs af aan. Men kan alleen of in groepen eten, activiteiten doen die plezier opleveren. Veel vrijheid, maar ook verantwoordelijkheid voor jezelf en voor je medemens.

Er hoeft weinig geld aan te pas te komen uiteindelijk. Hoewel geld ook goed is, om iedereen te laten ontdekken dat je er ook heel veel mooie dingen mee kunt doen.

 

Hoe makkelijk kan het zijn en hoe moeilijk is het nu?!

 

De meeste mensen doen dingen die er niet toe doen, onzinnige banen met onzinnige taken die geen verdieping geven in het leven, met als gevolg een soort van robots die vanuit hun hoofd werken in plaats vanuit hun hart. Mensen die steeds zwakker worden en mensen die sneller ziek worden. Mensen die aan alle kanten verzorgd moeten worden. Waar is de zelfredzaamheid en de kracht gebleven? Mensen in kantoren in plaats van in de natuur beheren die natuur! Mensen die zieken moeten helpen doen dat vanuit kantoor! Mensen die nog nooit iets zelf hebben gedaan dan studeren en denken dat dat de waarheid is. Gemanipuleerde waarheden zijn het, zo vanuit een boekje. Dat is geen menselijkheid meer. Dat is geen samenleving meer. Dat is ziekte. Dat is een kankergezwel en dan hoef je je niet af te vragen waarom zoveel mensen deze ziekte hebben, evenals zovele hartproblemen. Slechte voeding, slechte omstandigheden, zich half verrot sporten en daarmee meer overbelasten dan nodig. Allemaal onzin.

Daarbij nog de moedwillige vergiftigingen qua voeding, het gebruik van chemische medicijnen waardoor het lichaam nog harder moet werken, incl de vaccinaties, daarbij de ware geest afstompende activiteiten, het manipuleren van het weer en daarmee gifstoffen op de aarde brengen, alle electrosmog waardoor mensen ook niet meer helder kunnen nadenken, het 'opsluiten' van mensen in gebouwen die ziekmakend zijn, de vleesindustrie met alle toegevoegde rommel en een lichaam dat bijna geen vlees nodig heeft, maar door de verslavende hormonentroep komen mensen er moeilijk van af en zo nog zoveel meer. Er lijkt wel een uitroeiing van de mens en alles wat er op leeft op aarde gaande! En misschien moet ik niet zeggen dat het zo lijkt, maar dat het werkelijk zo is als je goed kijkt.

 

De mens is zijn natuur vergeten. De mens is de natuur ook vergeten. De mens is de aarde vergeten en maakt kapot. Op die enkele mensen na die het wel anders doen en ook anders willen, maar die de kans niet krijgen. Die krijgen alleen maar tegenwerking, omdat de confrontatie misschien een beetje hard aankomt? Maar waar gaat het dan om? Om eigen hachies? Die zijn er namelijk niet. Dat lijkt misschien zo, maar dat is niet zo. Want wie nu nog denkt dat geld voedzaam is of voedsel uit de supermarkt, die is al ver heen. Hoewel je door je energie te verhogen ver boven dit soort manipulaties uit kunt stijgen en er geen last van hoeft te hebben als je dingen eet die je lichaam moeilijk vind, omdat het niet natuurlijk is. Ook dat is een weg. Dat is oa de weg van Ascensie. Zorgen dat je Lichaam zoveel Lichte Lichtenergie ontvangt dat je voorbij alle frequentie omheiningen kunt en geen last meer hoeft te hebben van beperkingen buiten jou om. Een enorme klus overigens waar veel healing voor nodig is en veel zelfdiscipline.

 

De toekomst kan o.a. zijn holistisch leven, wonen en werken.

Leven in balans met de aarde. Geven en nemen en niet te veel van alles. Bovendien is er meer dan genoeg zelfs. Alleen is het nu overvloed van geen enkele waarde. Maar uiteraard is die om te zetten naar overvloed van onbetaalbare waarde. Het hoeft ook niet betaald te worden, want niets is goedkoper dan de natuur zelf. Het biedt ons alles, zolang we er maar niet geld aan hoeven te verdienen, want dat gaat altijd ten koste van iets of iemand. Het is een dader/slachtoffer werking. Een soort van karma dat nu al eeuwen duurt. Het is de mens afhankelijk maken van dingen die er niet toe doen. Toch zal via het geldsysteem het nieuwe kunnen gaan ontstaan en het kan ook een geheel nieuwe waarde krijgen als we dat willen. Zodat ook iedereen zijn of haar verdere ontwikkeling kan doorgaan zonder afhankelijk te zijn van anderen. Dat geeft ook vrijheid. Bovendien waarom ook moeilijk doen als het makkelijk kan met dat geld.. het wordt alleen maar gedrukt.. druk maar wat meer. Je merkt vanzelf wel of het je meer of minder geeft.

 

Moeten we dan terug naar de oertijd? Nee, dat is weer het andere uiterste. Maar we kunnen wel afbouwen en kijken wat niet goed is om daarvan te leren wat wel goed is. Ik heb geleerd, ik heb gezien en ik heb nog vast meer te leren en te zien. Het zou fijn zijn als er meer mensen zijn die dit zien en de handschoen oppakken en meedoen. De rest volgt vanzelf als je het goede voorbeeld geeft en de goede voorlichting, want aan de voorlichting mankeert ook zoveel. Weer kom ik dan op uit op belangen van lieden die machtswellusteling zijn en flink misbruik maken van de situatie. Die zelf in feite flink gestoord zijn en er een idiote maatschappij van maken en daar velen in meetrekken. En dan druk ik me nog heel zachtjes uit, want alles is vele malen erger dan ik hier zo schets. Maar angst is een slechte raadgever, daar zitten al teveel mensen in, dus kom ik ook altijd met mogelijkheden en oplossingen. Ben ik zoveel mogelijk inspirerend.

 

Ik hoop dat er op tijd mensen zijn die wakker worden en inzien dat het zo niet verder kan en die zeggen we gaan het anders doen en we doen het ook daadwerkelijk. Die niet meer aan hun hoofd denken, maar aan hun hart en ziel. Aan gezondheid en welzijn voor iedereen, voor de mensen die er nu zijn, voor de mensen die er in de toekomst zullen zijn. Want het is goed om in het nu te leven, maar als je je verleden kent, dan moet je wel aan de toekomst denken ook. Je bent hier nu eenmaal niet alleen op deze wereld.

En je bent ook niet voor niks op deze wereld.

 

In ieder geval heb ik gezegd wat ik wilde zeggen, want daarvoor ben ik hier wel in ieder geval.

 

Of ik er zelf wat aan doe? Ja natuurlijk. Ik zet zoveel mogelijk zelf neer in alles. Ik draag het ook zoveel mogelijk uit en doe wat binnen mijn vermogen ligt. Ik heb mezelf geleerd zaden te drogen van dat wat ik zelf verbouw, ik heb mezelf weer aangeleerd hoe te stekken, ik heb mezelf geleerd kruiden te drogen en te bewaren, ik bakte mijn eigen brood als ik brood wilde eten, en zo deed ik nog zoveel meer zelf. Inmiddels hoef ik niet zoveel meer te eten, ik kan met nog wat fruit toe en nog wat kleine dingen, lichtvoeding moet ook een mogelijkheid zijn. Ik probeer hierdoor ook zo milieuvriendelijk te zijn, maak zo weinig mogelijk afval, maakte m'n eigen wasmiddel en afwasmiddel en tandpasta en gebruikte zo weinig mogelijk elektriciteit. Overal waar ik woonde knapte ik het huis en de tuin op en liet dat altijd beter achter dan voorheen. Ik weet hoe de aarde werkt en hoe het universum werkt en zoveel meer. Van praktisch aards tot hemels kosmisch.

 

Daarnaast ben ik zo sociaal mogelijk en heb lokaal groepen opgezet om het ruilen, geven en delen, het moestuinieren/permacultuur en het spirituele/gezondheid onder de aandacht te brengen. Ik deel artikelen, ervaringen, tips en zoveel meer, maar ik deelde ook stekjes, deelde zaden uit, ik gaf mijn hele leven al weg wat ik over had. Ik behandel mensen, ik leer ze dingen aan, ik geef voorlichting over heel veel zaken. Ik hielp in mijn eigen buurtje daar waar ik dat kon en probeer ook mensen bewust te maken van ze zelf kunnen doen. Ik maakte overvloed uit niks. En als ik dat kan, dan kan iedereen dat!

 

Want ik ben immers 'maar' een vrouw, zonder studies die er toe doen, zonder dat ik veel geld verdien, zonder dat ik veel steun heb, zonder familie, bijna zonder vrienden.. dan zou je je toch af kunnen vragen hoe dat komt?! Of niet? En o ja, ik heb daarbij ook nog twee dochters begeleidt naar een leeftijd waarop ze op eigen benen kunnen staan. Sleutelwoord: verantwoordelijkheid voor wat echt van belang is. 

 

Waar blijft de rest?! Want het is wel vermoeiend om veel alleen te doen en ook niet gezellig. Hoewel ik het soms liever ook wel alleen doe, want dat kost minder moeite dan mensen op sleeptouw te nemen (doe ik ook niet meer), ook al ben ik voor het aanleren van zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Maar ik heb mijn kinderen al opgevoed, begeleidt en ik vind het nu een keer welletjes. Ik vind het erg prettig samen te werken met mensen die ook de kracht hebben en kunnen aanpakken, maar die ook hun grenzen kennen, het holistische kennen en leven, zoveel mogelijk als dat kan. En daarbij ook nog eens het spirituele in zich hebben en de ontwikkelingen zien in het energetische. En dat laatste, het energetische, zal steeds meer de boventoon voeren. Aangezien de energieën op Aarde telkens hoger worden, er zullen telkens krachtige verschuivingen plaats vinden, waardoor dit steeds duidelijker wordt. 

 

En of ik dan volledig gezond ben en volledig gezond bezig ben? Ik kom aardig in de richting, laat ik het zo stellen en ik doe er ook alles aan. Ik doe ook wat ik kan en wat mij lukt, en er lukt veel en het lukt ook steeds beter. Of ik me prima voel? Ja dat wel. Dat scheelt alweer. Daarbij sta ik zoveel mogelijk andere mensen tot dienst, door Cosmic Earth EvoLuTion HealingQuantum Healing en/of Keylontic Healing sessies en veel meer, zie ook bij Contact, op mijn CV staat het ook het één en ander en er komt steeds meer bij.

 

Tot zover mijn Missie. mijn Visie, mijn LevensDoel.

 

Liefs, Petra

 

@2010-2014