De Reis door Jouw Zelf in Bewust Worden en het Her-Ontdekken en Her-Inneren wie Jij Bent in Essentie

Hoe simpel kan het zijn?!

 

In alles kun je creatief zijn en je kunt er alles voor gebruiken wat maar voor handen is. Het hoeft zelfs niets te kosten. Al maak je van afvalmateriaal dingen, al klus je gewoon wat in huis, al rangschik je een veldboeket. 

De kunst is te weten wat je doet, bewust te zijn van wat je doet en hoe je dat doet. Wat maak je, wat zegt het jou? Het gaat er niet om wat een ander er van vindt. Het hoeft niet mooi te zijn, er hoeft geen cijfer aan te hangen. Het enige is dat het jouw uitingsvorm is en dat jij begrijpt wat het jou te zeggen heeft. Wederom een spiegeling van wat uit jouw handen komt. Uit jou zelf, jouw ware zelf. 

Het gaat ook om de aandacht die je in jouw creatie steekt, dus inderdaad waar dacht je aan? 

Een voorbeeld is bv als je met leidingwerk bezig bent, in feite een gewone werkvorm van creativiteit, dan kun je je afvragen hoe het met je leidingen is in jou zelf. Kies je voor je huis verbouwen, dan kun je dat zien als jouw innerlijke huis verbouwen. Hoe pak je het aan? Ben je zorgvuldig, maar ook losjes, of moet alles strak zoals in je eigen keurslijf? Kan je zowel binnen de lijntjes kleuren als met grote halen iets geks kleuren als je een tekening maakt? Gebruik je wel of niet kleur en welke kleur? Wat zijn de vormen waarmee je werkt? Alles zegt iets over jou. Wat je ook doet. 

En doe je maar wat of doe je het met liefde en plezier?

Allemaal zaken waar je  op kunt letten om jezelf te ontdekken. En ook om dingen te doorbreken in jezelf die je niet prettig vindt. Op deze manieren kun je ook steeds weer een nieuwe balans zoeken in jezelf. Heel simpel, heel goedkoop. Observeren en doen, afstand nemen en weer bekijken. Eerlijk zijn tegenover jezelf, bijstellen. Maak je iets af, laat je het liggen en wanneer is het klaar? 

Creativiteit is een kwestie van voelen en verstand gebruiken. 

 

En ja, je kunt schrijven, schilderen, muziek maken, huizen verbouwen, een tuin aanleggen, frutsels maken of wat dan ook. Jij bent creativiteit en het is aan jou deze ontdekkingsreis aan te gaan. 

Bij iedere creatie, bij iedere handeling die je doet kan je ook in een meditatieve staat komen, zodat je als het ware doorkrijgt waarom je dit doet. Een combinatie van aandacht met waar je mee bezig bent, weer het voelen en het verstand gebruiken, maar ook volledig opgaan in wat je doet en alles loslaten wat er verder om je heen is. Focus. Een vreemde combinatie misschien, maar het kan zo wel werken en als het zo werkt dan kun je er veelvuldig gebruik van maken op allerlei manieren en bij alles wat je doet. 

 

 Zelf heb ik altijd veel geschreven, gedichten en verhalen, veel foto's gemaakt en daarbij ook gedichten geschreven als spiegel voor mij zelf en waar mijn eventuele pijnen ook lagen. Ook heb ik veel getekend en geschilderd en dat doe ik nog wel. Als ik voel dat mij iets dwars zit, dan ga ik op onderzoek uit en uit mij daarin op verschillende manieren. Tot ik er achter kom hoe ik anders met mijzelf om kan gaan. Het zijn prachtige hulpmiddelen om tot jezelf te komen en je eigen krachten en gaves te ontdekken. En voor iedereen kan dat natuurlijk anders zijn. 

 

Hieronder staan een aantal video's met mijn creatieve helende werk. Voor zowel voor mijzelf heeft het dat gedaan wat nodig was en aangezien ik niet alles kon houden, heb ik die mensen die in mijn leven waren op dat moment, die werken gegeven waarvan ik voelde dat het paste. Laat je gewoon inspireren, maar ontdek altijd jouw eigen manier van werken met je creativiteit, want daar gaat het alleen maar om in feite. Het is de reis die je maakt, niet het doel dat je moet bereiken, in de reis ligt de waarheid en aan jou om die te begrijpen. 

 

Deze link laat meer van mijn Eigen Werk zien.