De Reis door Jouw Zelf in Bewust Worden en het Her-Ontdekken en Her-Inneren wie Jij Bent in Essentie

Het menselijk lichaam is een uiterst complexe materie, maar het wil graag samenwerken met jouw geest en jouw energetische lichaam en het zal er alles aan doen om jou duidelijk te maken wat er aan de hand is. Een kwestie van voelen, je intuitie gebruiken, kennis van het lichaam, je chakra's, je energetische lichaam, je onderbewuste, het spiegelen, enzovoort. 

Je zult aandacht aan je lichaam moeten besteden om het goed te gebruiken. Dat kan door verschillende technieken te gebruiken die je uiteindelijk na oefening ook als vanzelf zult gaan gebruiken. 

Nasst voldoende rust, goede natuurlijke voeding, zuiver drinken, hoort daar ook bij massage, zowel energetisch als fysiek, drukpunten bijwerken over je hele lichaam, voetreflex, holistic pulsing, craniool sacraal, quantum touch, natuurlijke beweging, zoals dans, wandelen, simpel werken in bv de tuin. Natuurlijke bewegingen een aanraking maken je sensitiever, zorgen dat je zintuigen zich meer zullen openstellen voor al die andere healing methodes die er zijn. Ook hier weer is het constant bijhouden een vereiste. Oefenen en nog eens oefenen, tot het een automatisme is geworden.

Als je je eigen lichaam beter leert kennen, er mee werkt, zal je ook minder snel ziek worden, omdat je op tijd signalen kunt ondervangen en er bij stil kunt staan. Daarom is zelf doen wederom zo belangrijk. 

 

Bij het lichaam zien de meeste mensen het gebruik van cosmetica als een must en een aantal verzorgingsprodukten zijn ook beslist wel handig, maar let op wat je gebruikt. De stelling dat alles wat je kunt opeten is ook goed voor de buitenkant van je lijf is al een goeie. De meeste cosmeticaproducten bevatten stoffen die niet natuurlijk zijn en meer schade aanbrengen aan je lichaam dan goed doen. Bovendien kan je jezelf ook beter in de gaten houden als je energie minder wordt, een goeie graadmeter. Niets verbergen onder maskers hoe je je voelt en niet meewerken aan de handel van de cosmetica die niet deugt. 

Dan kan ik ook direct verder gaan met de schoonmaakproducten die je in je huis gebruikt. Hoe natuurlijker, hoe beter en veel producten zijn beslist niet nodig en brengen meer schade aan van alles dan je lief moet zijn.

Verdiep je er eens in. Het internet staat boordevol gratis informatie als je je bewustzijn daarin maar gebruikt dan kom je steeds verder, soms stap voor stap en sommige mensen kunnen het heel rigoureus aanpakken, maar daar is een sterke wil voor nodig. Bovendien wordt ons zoveel voorgeschoteld wat niet waar is en de behoefte om mee te doen met de massa is ook enorm. Waak daarvoor en loop je eigen pad, ook hierin.  

Het is overigens zo dat hoe energetischer en dus bewuster je wordt, je geen schoonmaakmiddelen gaat gebruiken die in de winkel te koop zijn, ten eerste omdat je weet wat er achter zit, ten tweede omdat je weet dat het averechts werkt en wat ook belangrijk is, is het volgende. Hoe meer je in helingsprocessen zit, hoe minder spullen je nodig hebt, hoe minder je van alles gebruikt, hoe minder het ook vies wordt. Zelfs als je heel natuurlijk leeft. 

Als je veel in jezelf hebt opgeruimd aan trauma's, herinneringen aan pijnlijke momenten, hoe minder spullen dan ook van waarde zijn. Het is dan ook heel goed om aan te voelen dat je moet opruimen. Oude spullen kun je weg geven en sommige dingen moet je definitief wegdoen, want daar kan je een anders soms niet mee opzadelen, zo vervelend kan energie via voorwerpen zijn. Natuurlijk zou het zo moeten zijn dat je iets eerst energetisch reinigt voor je het weg doet. Of als je het koopt/krijgt het ook eerst energetisch reinigen. Zo doe je dat ook al als je gaat verhuizen. Je reinigt het huis en maakt het neutraal. Het nieuwe huis reinig je ook eerst, zodat je niets van een ander meeneemt of iets van jou achterlaat. Tenzij je heel goede energieën achterlaat, dat maakt de frequentie van de omgeving alleen maar hoger en dat mag je zo laten. 

Bij iedere energetische omwenteling in je leven, zal je dus iets opruimen. In jezelf en daarna doe je dat als het goed is in je huis. Oude energie er uit, nieuwe energie kan binnen komen. Dit kan je ook nog extra bekrachtigen door met brandende salie je huis te reinigen. Intenties en gedachtenkracht spelen ook een rol. Nog beter is een volledige locatiehealing doen of laten doen (zie ook cosmic earth evolution locatiehealing bij contact en tarief).

Hoe meer je kunt opruimen in jezelf, hoe minder je dus gebruikt. Ook qua voedsel. Als je dan ook nog voedsel tot je neemt met een hogere boviswaarde zal je merken dat je ook steeds minder daarvan nodig hebt. En met dat je hoger in je boviswaarde stijgt, zul je ook bewuster worden van het voedsel worden wat je niet tot je moet nemen. Hierbij komt ook nog eens dat je minder gaat verbruiken aan water, gas en electra, want dat heb je steeds minder nodig. Je hoeft jezelf niet meer zo vaak te reinigen met water, ook je kleding niet. Verwarming wordt steeds minder nodig, want je verwarmt jezelf steeds beter. Elektrische apparaten gebruik je ook minder, omdat je voelt dat handmatig dingen doen veel meer energiewaarde heeft voor jezelf als voor wat je ermee doet. 

Daarom heeft je eigen lichaam veel te maken met de omgeving om je heen. Zie ook bij Spiegelen. 

 

 

 

 

Een prachtig artikel over de chakra's en waarvoor ze dienen van Neale Donald Walsh. De connectie tussen het Diepe Innerlijke Weten vanuit Spirit en Fysieke Disbalans, waardoor je naar de Balans zult gaan zoeken door je LevensPad te gaan BeWandelen en dat zult tegen komen waardoor je Geneest. Hier de link: http://www.nieuwetijdskind.com/neale-donald-walsh-chakras/

Het bovenstaande plaatje over de chakra's is overigens een wel erg simpele weergave van wat ons werkelijke chakra systeem is. Deze is vele malen complexer dan hier weer gegeven. Ooit heb ik doorgekregen hoe mijn eigen chakra systeem er uit ziet en ik heb dat geprobeerd te tekenen, maar dat is uiteindelijk niet echt in 3d uit te beelden. Laten we zeggen dat net als onze DNA de chakra's niet totaal geactiveerd zijn. Ook dit is een ontwikkeling die we door groei en bewustzijn verder ont-wikkelen. De aanleg is er, het is soms alleen nog niet zichtbaar. Daarnaast is er nog veel meer in je lichaam dat bij activatie en dus weghalen van programmeringen, zichtbaar wordt. We hebben zoveel meer systemen dan alleen dit. Uiteindelijk zullen ook veel systemen in jezelf weer kunnen verdwijnen in de tijd van groei en ontwikkeling, nadat alles is geïntegreerd in het plasmalichaam. En dat zal ook vast niet het einde zijn van onze ontwikkeling.