De Reis door Jouw Zelf in Bewust Worden en het Her-Ontdekken en Her-Inneren wie Jij Bent in Essentie

Muziek kan Stilte zijn, Muziek kan de Natuur zijn, De Wind, een Vogel die Fluit, en zoveel meer.

Natuurlijk zijn er ook zoveel mensen die de prachtigste muziek maken. 

De trilling van muziek kan je bewustzijn helpen te verhogen, kan helpen dat los te trillen in je lichaam wat je nodig hebt. Stil luisteren naar teksten en deze teksten proberen te begrijpen, maar ook bewegen in dans op muziek maakt je los. Zoveel manieren om het te gebruiken om jezelf te openen. 

Bepaalde stemmen werken helend. 

 

Spirituele muziek met een hoog trillingsniveau, bepaalde klassieke muziek maakt de zwaartekracht in jezelf los. 

 

Zowel de hoge tonen als de lage tonen zijn nodig om jezelf in balans te krijgen en te houden. De hoge tonen om contact te maken met het lichtende kosmische en de lage tonen om gegrond te blijven en de feeling met de aarde te houden. 

Muziek kun je gebruiken bij meditaties, bij het in rust komen om bv de dag af te sluiten en nog zoveel meer. 

Ook hier weer geldt: laat het een ontdekkingsreis worden wat muziek je kan geven en brengen.

 

Speciaal zijn Mantra's. 

Mantra’s zijn oeroud en worden al duizenden jaren door alle volkeren op de aarde gezongen.

Het zijn gezongen of gereciteerde teksten met een sterk resonerende kracht in één van de oudste talen: het Sanskriet. Hiermee wordt vrede, liefde, geluk en verlichting opgeroepen. De klankvibraties oefenen een weldadige invloed uit op het fysieke en geestelijke welzijn van de mens. Door het zingen en reciteren ontstaan klankvibraties, die de energiecentra, de chakra’s, in het lichaam openen, stress afvoeren en het hart openen. Hierdoor krijgen diepere gevoelens zoals vreugde, verdriet, speelsheid, liefde, ontspanning en verbondenheid de ruimte. Mantra's vertegenwoordigen krachten en kwaliteiten in jezelf, die je kunt oproepen, versterken of verminderen.

Een site waar veel over mantra's staat is: http://mantranita.jouwweb.nl/tekst-en-uitleg

Mantra's zijn genoeg te vinden op het internet, via YouTube. Het veelvuldig beluisteren van mantra's doet gigantisch veel voor je, lees ook over de leer van Dr. Masaru Emoto bij het onderwerp Gedachtekracht, dan begrijp je ook wat bepaalde muziek, beelden e.d. met je doen en dat alles, werkelijk alles energie is en aan jou hoe die te gebruiken. 

 

Een ander hulpmiddel is het gebruik van de Solfeggio toonladder, het luisteren naar deze muziek heeft ook een helende werking op lichaam en geest. Meer hierover is o.a. te vinden op deze website met daarbij ook een heel aantal voorbeelden. Het gaat weer om voelen. luisteren, beleven en het in laten werken.

 

Hieronder een aantal inspiratieve voorbeelden van prachtige muziek.

 

Bij Video's kun je muziek beluisteren met foto's door mij gemaakt in de natuur, zodat beeld en geluid samen de helende factor zijn. Kijk bij Oefeningen onder Muziekbad hoe je hier verder gebruik van kunt maken.