De Reis door Jouw Zelf in Bewust Worden en het Her-Ontdekken en Her-Inneren wie Jij Bent in Essentie

 

Spiegelen is een vorm van jezelf leren kennen. 

Je kunt je aan alles spiegelen. Aan ieder ander mens. Aan de natuur. Aan alles wat er in jouw omgeving is, ieder ding, aan iedere handeling die je verricht. 

Het wordt een beetje veel als je je daar constant mee bezig moet houden, maar oefening baart ook hierin kunst. 

Je kunt beginnen met de meest opvallende dingen die je tegenkomt. Bv je 'ziekte', iets in huis wat stuk is (heeft ook altijd te maken met jou zelf en als je alleen woont is dat makkelijker te zien), een dier wat zich uitdrukkelijk laat zien, een situatie die gebeurt, wat dan ook. 

Hierbij komen ook weer meditatie, symboliekkennis (deze kan je ook in meditatie oproepen, zowel de betekenis als een symbool zelf en dat kan zich op vele manieren laten zien), visualisatie, kennis van je lichaam en eigenlijk al die andere healing methodes om de hoek kijken, waardoor je alles kunt integreren in je bewustzijn en snel kunt zien wat er gaande is en hoe je het op kunt lossen. Het vereist rust, de kunst om te observeren, je analytisch denkvermogen inzetten, eerlijkheid en zuiverheid naar jezelf toe.

Als je dit onder de knie krijgt dan kun je het grote plaatje zien van de wereld waarin jij leeft en kun je veel omdraaien in je leven wat niet ok voor je voelt. 

 

 

 

 

Zelf heb ik veel gehad aan de boeken van Christiane Beerlandt. Het meest aan het boek De Sleutel tot ZelfBedrijding; Psychologische oorsprong van 1300 ziekten, en hun oplossing. Een gezondheidsencyclopedie voor dagelijks gebruik. Wereld-wijd gewaardeerd als een standaard-naslagwerk, zowel voor de leek als voor artsen en professionele hulpverleners.

Daarnaast heb ik veel geleerd vanuit het Sjamanisme te leren om mij zelf te spiegelen. Daarvoor gebruikte ik diverse sites om betekenissen uit te vissen van bepaalde situaties, vooral die ik door de natuur gespiegeld kreeg, maar ook doordat ik gedichten maakte bij foto's uit de natuur begon ik meer te begrijpen. Ook heb ik wel eens gebruik gemaakt van kaartendecks, zoals Moeder Aarde kaarten. Werken in mijn eigen tuin en kijken wat ik daar nou precies deed was ook een goede spiegel. Uiteindelijk hoefde ik er niet meer zo over na te denken, ik kreeg het meer vanzelf 'binnen'. 

Spiegelen aan personen heb ik geleerd door de Maya Tzolkin kalender te bestuderen en via daar te kijken met wie ik te maken had en wat ik daar uit kon halen voor mijn eigen groei. De ander gaf ik ook, als het even kon, aan wat die van mij kon leren, maar dat is natuurlijk aan iedereen de keuze wat wel of niet te leren. Nog weer later was ik zo bekend met de energie van iemand, dat ik met een beetje observeren kon weten wat de ontmoeting met de ander voor mij te betekenen had, wat ik er van mocht leren. Inmiddels weet ik ook dat ik van sommige mensen echt niets te leren heb en dat ik bepaalde ballen rustig terug mag leggen, omdat het niet meer aan mij is.