De Reis door Jouw Zelf in Bewust Worden en het Her-Ontdekken en Her-Inneren wie Jij Bent in Essentie

Naast geestelijke voeding, energetische voeding hebben we ook (nog) fysieke voeding nodig. 

Onze fysieke voeding is meestal dat wat we kant en klaar in de supermarkt kopen, maar feitelijk kan je dat geen voeding noemen.

Echt juiste voeding is dat wat in je de natuur vindt. Wat je zelf kweekt en/of gewoon laat groeien in je eigen tuin ook nog het liefst. Biologisch, plantaardig, natuurlijk en zonder gifstoffen. Want als je een eigen tuin hebt, dan zal het ook nog eens zo zijn dat jouw tuin jou precies dat geeft wat voor jou nodig is. Hoe dat kan, komt door je eigen energieveld. Jouw energieveld en die van de natuur reageren op elkaar en trekken elkaar aan, ook een vorm van spiegelen. Zodra je dit begrijpt, bewust van bent, zal je ook zien dat bij evt 'ziekte' er precies dat staat in je tuin wat je nodig hebt. Denk hierbij ook vooral aan de zgn onkruiden, ik noem ze zelf oerkruiden. Ondersteunend in je genezing op alle vlakken van geestelijk, fysiek en energetisch. Emotioneel zou ik er ook bij willen noemen, maar dat zou ik onder de noemer 'ziekte' willen zetten, omdat emoties vaak een bron zijn van 'ziektes', vooral als ze niet erkend en geuit worden. 

Zit je met voeding op de goede weg, dan hoort daar ook het zuivere drinken bij (kruiden uit eigen tuin zijn zeer geschikt om thee van te zetten, kruiden kunnen ook aan gezuiverd water (bv Kangen water, worden toegevoegd, enz). 

En als je met voeding bezig bent, dan kom je als vanzelf uit bij hoe je een tuin onderhoudt en dat je dat zo natuurlijk mogelijk laat gedijen, zonder gifstoffen, omdat de natuur evenals je lichaam beter weten wat voor jou goed is, dan je verstand soms kan beredeneren. Zie ook mijn blog De Composthoop.

Het is heel goed om als je door bepaalde tijden in je leven heen moet om smoothies te maken, liefst met een slowjuicer. Zelf houd ik groente en fruit apart, omdat dat beter voelt voor mij, maar dat kan voor iedereen anders zijn. Het liefst neem ik dan groenten en vooral ook onkruid uit eigen tuin, want dat wat in mijn tuin groeit, past bij mij en is goed voor mij. Planten komen op jouw energieveld af en geven je aan wat jij nodig hebt om je beter te voelen, zoals ik dat al benoemde. Sommige planten zijn er ook om te ontgiften, gebruik deze heel beperkt. Andere planten zijn er voor om je ongelooflijk veel voedingsmiddelen aan te reiken. Via smoothies kun je dit beter tot je nemen, omdat onze magen vaak nog niet gewend zijn om dit rauw te eten. Zodra dit verandert kan je ook makkelijker rauwe onkruiden/oerkruiden tot je nemen. Het kan zijn dat je er enorme boosts van krijgt en een high gevoel. Bouw het dus rustig op, maar in die gevallen dat je ergens van moet genezen, is het juist perfect om te gebruiken, want je genezingsproces zal sneller verlopen, want al jouw cellen worden gestimuleerd om samen te werken. Daarom is het ook beter om dit regelmatig tot je te nemen, je voorkomt ziekte, je lichaam en geest komen in een hogere staat van zijn en je geest wordt helderder. 

Bovendien zullen al je organen veel optimaler gaan werken en je hebt uiteindelijk veel minder voedsel nodig, want je krijgt genoeg binnen van wat je nodig hebt. Het is juist met de voeding die de meeste mensen gebruiken dat het lichaam zo hard moet werken om alle troep weer uit het lichaam te gooien, dat we daardoor teveel eten, omdat er feitelijk niets in zit. Dit doet natuurlijk heel wat met je lijf in negatieve zin. Veel klachten komen ook daar vandaan. 

Ik zelf raad af om geen of nauwelijks nachtschadeplanten te eten, zoals aardappels, tomaten, paprika's, peper, tenzij ze van gifvrije grond komen. Deze planten hebben namelijk het vermogen om gif uit de grond op te nemen en dat neem je dan zelf ook in hoge doseringen in. Klachten zijn van reumatische aard daardoor, verkrampingen, artrose verschijnselen. 

Verder is het ook van belang dat je je menu aanvult met bessen en andere vruchtsoorten, noten, zaden (peulvruchten zijn eigenlijk ook zaden), paddenstoelen. Alles onbewerkt, gifvrij en zo vers mogelijk. Alles wat niet is bewerkt, dus niet gekookt, niet gebakken enz, is voedzamer dan bewerkt. Maar ook hier geldt, als je het niet gewend bent, dan moet je die overstappen geleidelijk doen. En het is ook raadzaam om als je iets 'nieuws' gaat eten eens te kijken wat het voor werking heeft op je gestel. Er is veel over de werking van planten, kruiden, paddestoelen, vruchten, noten, zaden te vinden op het internet en ook zijn er een paar goede boeken daarover. 

Je kunt ook gebruik maken van zaden die net ontspruit zijn, de zgn sprouts of kiemen. De piepkleine plantjes zitten vol met voedingsstoffen, die opgeslagen liggen in het zaad om te gaan groeien. Dit kun je zo rauw eten, verwerken door een smoothie of als je warm wilt eten dit op het laatst toevoegen. 

Zelf droog ik ook kruiden en oergroentes (onkruid of oerkruid) om er in de winter van te eten. Gewoon gedroogde blaadjes van iets wat je hebt staan zijn heel lekker als tussendoortje.

Het intuïtief, goed aanvoelen dus, wat je nodig hebt zal zich ook verder ontwikkelen en op een gegeven moment kun je bijna feilloos dat gebruiken dat jij nodig hebt. Ook als je buiten je eigen tuin om iets nodig hebt. Voeding en jouw energieveld zullen op elkaar reageren en je innerlijk weten zegt dan dat het goed is. Soms kun je ook aanvoelen wat niet juist is, bijvoorbeeld door een duizeling in je hoofd, tintelende vingers. Onderzoek voor jezelf en leer je zelf aan om daar mee om te gaan. 

Bedenk ook telkens weer dat je op weg bent en dat je niet ineens alles kunt. Dan hou je het namelijk niet vol en dat is jammer. Het is een weg van steeds weer iets oplossen in jezelf, je voeding aanpassen, je gedrag aanpassen, actie en reactie en soms is er even niks. Ook de tijd nemen om alles te laten integreren is van groot belang. 

Hoe meer jijzelf in balans komt, hoe meer je omgeving ook in balans wil raken. Dat houdt in dat je omstandigheden ook steeds anders zullen worden, van je werk tot vrienden, van je leefomgeving en alles wat je doet in het leven. Juist ook omdat je door het helderder worden andere inzichten krijgt en die gaat leven. Door deze processen in je leven zul je niet alleen steeds gezonder worden, maar ook steeds beter met de aarde omgaan en alles wat met leven te maken heeft.

 

Voor hele specifieke voedingsproducten met een zeer hoge energetische waarde (boviswaarde), zoals Chaga of bijvoorbeeld Colloïdaal Goud of Zilver, of andere bijzondere gezondheidsproducten met een echt natuurlijke basis. 

 

 

Een bewust makend artikel over het eten van planten, onkruiden (oerkruiden) http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/104648-salvestrolen-in-de-plant.html 

Over het gebruik van de juiste zouten en wat het met je lichaam doet deze link, erg belangrijk  http://www.fonteine.com/zeemineralen.html Als je uiteindelijk veel onkruiden eet van goede kwaliteit, dan zullen de plantenzouten en mineralen genoeg zijn en heb je geen zout van 'buiten' meer nodig. Hier nog een artikel over eenvoudige oerkruiden door iedereen te vinden en te gebruiken http://dier-en-natuur.infonu.nl/natuur/97105-10-populairste-wilde-groenten.html 

Het is ook wederom allemaal handel dat ons is opgedrongen om ons op deze manier te 'ont'voeden in alles. Samen met de afvalberg, welke ook niets anders is dan handel, de farmaceutische die ook van de handel in ziektes kan bestaan, enz. kunnen we weer beter voor de aarde zorgen en dus voor onszelf. 

 

Energetische of kosmische voeding is iets wat wij als mens ook nodig hebben, omdat we feitelijk allemaal uit de oerbron, het universum, zijn ontstaan. Kosmische voeding is iets waar je om kunt vragen door bv in een meditatie, of in ieder geval een ruststand van gewoon lekker liggen, kunt ontvangen. Je vraagt gewoon om die stoffen in het universum die jij nodig hebt en je staat toe dat je dat ontvangt. Je kunt vragen of alle cellen zich mogen openen voor deze kosmische voeding en je kunt ook tegelijk vragen om dat te verwijderen wat er niet thuis hoort. Sommige mensen kunnen dit heel goed voelen en hoe gevoeliger je wordt, hoe meer ontgift ook, hoe beter je dit kunt voelen en soms zie je dat ook gewoon gebeuren met bv je ogen dicht. Je kunt het uiteindelijk ook wel met je ogen open zien, maar dat doet er niet eens toe. Het gaat er om dat je het vraagt en om het ontvangen. Het is altijd zo dat wat jij nodig hebt, je ook zult ontvangen. Probeer dit tot een regelmatige oefening te maken en net zoals bij gewoon fysiek voeding tot je te nemen daar de tijd voor te nemen. Op een gegeven moment merk je ook dat je steeds minder fysieke voeding nodig bent. En ik weet van binnen dat we uiteindelijk op lichtvoeding kunnen overgaan als de energie maar hoog genoeg is in en om je heen.